Välkommen hit! Här får ni följa mig och mitt liv som mamma till Lin som föddes 2010, Lova 2012 och Saga 2015. Jag heter Tatyana, är 37 år och bloggar om allt ifrån livet som trebarnsmamma, inredning, nyheter, mode och mina tankar och åsikter om det mesta. Jag är bloggambassadör för Lundmyr of Sweden, Bambo Nature, Rabble och Hoppekids. Vill du sponsra en tävling eller inleda ett samarbete? Maila mig på [email protected]

Add Comment Register

Braun silkepil 1

Jag har tröttnat på att raka benen och ville prova något nytt. När jag rakar benen blir dom alltid rödprickigt, det spelar ingen roll hur jag gör, och efter bara två dagar har jag stubb igen på benen. Jag har provat vaxning hemma och tycker det är kladdigt och jobbigt. Nu köpte jag en Braun silk-epil 1 och tänkte testa.

Jag har aldrig provat en epilator förut men har hört att det ska göra ont så jag var förberedd på det. Som många andra tänkte jag att det är lugnt, jag har fött barn så jag vet vad smärta är. Hur ont kan det göra att epilera benen?

Svaret är att det gör jätteont. Det är flera pincetter som rycker ut håren samtidigt och det är precis så det känns. Jag fick göra flera gånger upp och ner på benen för att få bort håren så jag hade nog önskat att det var fler pincetter så det gick fortare. Även fast jag gjorde flera gånger så hittade jag fortfarande hårstrån lite här och där som var kvar, så det var inte jättelätt att få bort allt hår och jag fick göra en gång till dagen efter. Kanske är det jag som inte har fått in tekniken riktigt än och vet hur jag ska göra. När jag var klar var mina ben helt rödprickiga, det såg ut som om man hade stuckit med tusen nålar på benen. Dagen efter var benen fortfarande prickiga. Jag smörjde med aloe vera för att försöka dämpa det röda. Idag, två dagar senare, ser det bättre ut men är fortfarande lite prickar kvar. Jag har känslig hud och blir som sagt alltid prickig när jag rakar benen vilket gör att mina ben nog är mer känsliga och lättare blir prickiga. Så resultatet efter kan variera beroende på hur känslig hud man har. Det står även att första gången kan benen bli röda så det ska bli kul att se hur det blir nästa gång, om det blir mindre rött då. Nu är benen iallafall lena och hårfria. Det står att resultatet ska vara i fyra veckor så det återstår att se om det stämmer.

Om resultatet håller i sig i fyra veckor tycker jag ändå att produkten är prisvärd. Den gör det den ska, även om man får göra flera gånger på benen. Det gick ändå ganska snabbt och behöver man bara göra det var fjärde vecka är det helt okej.  Om jag jämför med vaxning tycker jag nog att vaxning gör ondare. Efter en liten stund vande man sig med smärtan och det gjorde inte lika ont längre. Med vaxning tar man ett större parti på en gång och det tycker jag gör ondare.

Om man inte har så stor ekonomi men vill ha en billig epilator kan jag rekommendera Braun silk-epil 1, men har man möjlighet rekommenderar jag nog hellre att man köper någon av dom senare versionerna av silk-epil. 
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


1 × tre =