Välkommen hit! Här får ni följa mig och mitt liv som mamma till Lin som föddes 2010, Lova 2012 och Saga 2015. Jag heter Tatyana, är 37 år och bloggar om allt ifrån livet som trebarnsmamma, inredning, nyheter, mode och mina tankar och åsikter om det mesta. Jag är bloggambassadör för Lundmyr of Sweden, Bambo Nature, Rabble och Hoppekids. Vill du sponsra en tävling eller inleda ett samarbete? Maila mig på nanis_@hotmail.se

Annons
Add Comment Register

Det där med rutiner

Lin struntar i att klockan ställdes tillbaka inatt. Hon vaknade klockan 7 som vanligt, men idag blev det ju klockan 6 istället. Så klockan 6 enligt min klocka, 7 enligt Lins, var det dags att gå upp. Vi har ätit frukost. Lin fick gröt med fruktpuré. lite smörgås och laktulos. Jag tog en smörgås och te, men jag hoppade laktulosen.

Vi försöker få in lite mat- och sovrutiner på Lin. Vi har tänkt oss följande upplägg:

7.30-8.00 Frukost Gröt

10.00 Mellanmål Frukt/Fruktpuré/Smörgås

Sova

12.00 Lunch Mat+Fruktpuré

Sova

15.00 Mellanmål Gröt/Frukt/Smörgås

17.00 Middag Mat

20.00 Nappflaska

Borsta tänderna, sätta på pyjamas, läsa saga.

Godnatt

Vad har ni andra för rutiner? Hur fungerar det för er? Har ni några tips till mig? Är vårt schema bra/dåligt? Alla synpunkter och tips är välkomna. Som förälder är det mycket som är nytt, och man lär sig på vägen, men ibland är det skönt att få höra hur andra gör också.

Även föräldrar behöver hjälp ibland.

2 reaktioner på ”Det där med rutiner

 1. Rutiner, tror jag, är väldigt viktigt för de små. Både med maten och sömnen. Så här ser en normaldag ut hos oss:

  05.30 Vaknar
  06.00 Gröt
  08.00 Sömn
  Ca 09.00 Second breakfast
  12.00 Lunch
  13.00 Sömn
  15.00 Mellanmål
  18.00 Kvällsmat (äter oftast samma som oss)
  19.00 Sova för natten

 2. Vi kör frukost, oftast gröt när hon vaknar nån gång mellan 06.30 -8.00
  sen mellanmål ca 2 timmar senare yoghurt, smörgås, banan (lite av varje)
  lunch ca 11.30-12.00
  sen sover hon i ca 2 timmar och när hon vakar får hon mellis igen och sen vid 17-17.30 är det gröt eller mat igen
  vid ca 18-30-19.00 välling och sen sover hon.

  Mycket är ca tider då vi hittar på olika saker varje dag så tiderna är inte riktigt samma varje dag, beror på mycket men hon sover nästan alltid mellan 12-14.

  Svårt med rutiner tycker jag då jag själv är väldigt spontan och gör lite som jag själv känner och då får Nora haka på, äta lite senare/tidigare, sova lite kortare osv. Men hon är ett väldigt glatt och nöjt barn så jag tror inte hon tar skada av att hennes dagar är lite olika.
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


åtta × = 8