Välkommen hit! Här får ni följa mig och mitt liv som mamma till Lin som föddes 2010, Lova 2012 och Saga 2015. Jag heter Tatyana, är 37 år och bloggar om allt ifrån livet som trebarnsmamma, inredning, nyheter, mode och mina tankar och åsikter om det mesta. Jag är bloggambassadör för Lundmyr of Sweden, Bambo Nature, Rabble och Hoppekids. Vill du sponsra en tävling eller inleda ett samarbete? Maila mig på [email protected]

Add Comment Register

Fisksoppa

Vi försöker som sagt dra ner på kött här hemma och äter istället mer fisk och vegetariskt.Idag provade jag att göra en fisksoppa. Lin har varit skeptisk till det mesta jag har lagat senaste veckorna, så jag blev glatt överraskad när hon smakade och sa med ett leende att det var väldigt gott. Det ser jag som ett bra betyg och delar med mig av receptet till er:

600 g blandad fiskfilé (jag tog lax och torsk)

5 lökar i klyftor

1 burk hela skalade tomater (400 g)

5 dl fiskfond (1,5msk i 5 dl vatten) Jag hällde dock i lite extra fiskfond på slutet.

 1/2 dl vitt vin

1 tsk söndersmulad timjan

250 g räkor eller skalade (250 g motsvarar 100 g skalade)

Kräftstjärtar i lag (efter smak)

1 dl créme fraiche

Skala lökarna och fräs dem i matfett. Tillsätt tomater, buljong, vin och timjan. Låt sjuda i ca 15 minuter. Lägg ner fiskfiléerna skurna i små bitar i soppan. Sjud ytterligare i ca 5 minuter. Skala räkorna och lägg dem i soppan med kräftstjärtarna. Häll i creme fraîche och hetta upp soppan. Strö finhackad dill över.
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


åtta − = 4