Välkommen hit! Här får ni följa mig och mitt liv som mamma till Lin som föddes 2010, Lova 2012 och Saga 2015. Jag heter Tatyana, är 37 år och bloggar om allt ifrån livet som trebarnsmamma, inredning, nyheter, mode och mina tankar och åsikter om det mesta. Jag är bloggambassadör för Lundmyr of Sweden, Bambo Nature, Rabble och Hoppekids. Vill du sponsra en tävling eller inleda ett samarbete? Maila mig på [email protected]

Add Comment Register

Föräldraskapet

Idag på mammaträffen pratade vi om vad man påverkas av som förälder, och hur mycket man påverkas. Vi pratade bla om att man påverkas av media, släkt och vänner. När man får barn är det många som ska tycka och tänka. Plötsligt har alla en åsikt om vad som är rätt och fel, och dom måste absolut berätta det för en. När man får första barnet kan det vara svårt att värja sig mot alla åsikter, och att inte låta sig påverkas. Man känner sig ofta osäker, och det blir inte bättre av att folk ska tala om för en hur man ska göra. När amningen med Lin inte fungerade fick jag höra massor med råd och tips hur jag skulle göra, fast jag inte hade bett om dom. Man får lätt skuldkänslor när man ser andra mammor som lagar all mat, aldrig ger burkmat, bakar och storstädar varje dag och aldrig är trötta och griniga. Då är det viktigt att komma ihåg att alla är olika. Man måste inte baka och städa för att vara en bra mamma. Vissa är bullmammor, vissa inte.

Med andra barnet tycker jag att det är lättare att stå på mig. Jag struntar mer i vad andra tycker, och gör det som känns bäst för mig. Jag vet vad som är bäst för mig, mina barn och min familj. Jag har fått tagit emot en hel del kritik med val som vi har gjort. Att vi inte ger Lin bullar, glass och godis har nästan fått vissa att gå i taket. Hur kan man göra så? Det är klart att hon måste få smaka. Vi har stått på oss, och när Lin väljer att äta morötter när det står chips på bordet känner jag att det har varit rätt val för oss. Även valet att inte låta Lin gå på dagis, utan vara hemma med mig på dagarna har ifrågasatts, både från familj, vänner och även från föräldrar på öppna förskolan. Det är tydligen väldigt konstigt att välja att ha sitt barn hemma, istället för att skicka iväg henne till dagis. Jag tycker dock tvärtom, varför skickar man iväg sitt barn till dagis om man är hemma? Jag har inte hört någon som har sitt barn på dagis när dom är föräldralediga bli ifrågasatta dock.

När man är förälder verkar det ingå att bli ifrågasatt och att få höra hur man ska göra, fast man inte har bett om någons åsikt.

Vad påverkas ni av? Och hur gör ni för att inte låta er påverkas av andra i er roll som förälder?
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


× fem = 5