Välkommen hit! Här får ni följa mig och mitt liv som mamma till Lin som föddes 2010, Lova 2012 och Saga 2015. Jag heter Tatyana, är 37 år och bloggar om allt ifrån livet som trebarnsmamma, inredning, nyheter, mode och mina tankar och åsikter om det mesta. Jag är bloggambassadör för Lundmyr of Sweden, Bambo Nature, Rabble och Hoppekids. Vill du sponsra en tävling eller inleda ett samarbete? Maila mig på [email protected]

Add Comment Register

Magen, tiden och bebisen

Nu går jag in i vecka 22. Tiden bara springer iväg. Över halva tiden har redan gått, det känns som bara häromdagen som jag satt med ett positivt gravidtest i handen. Första veckorna sniglade sig fram, vilket till stor del förmodligen hade att göra med illamåendet som fick varje dag att kännas som en pina. När illamåendet försvann så bara rusade tiden iväg. Det gick från vecka 15 till vecka 22 på bara några dagar känns det som. Den här graviditeten har gått väldigt fort om jag jämför med dom tidigare. Första graviditeten kändes väldigt lång, andra gick lite fortare och nu tredje gången går det jättefort. Jag hann knappt bli gravid innan halva tiden hade gått känns det som.

Magen har exploderat senaste tiden. Från att ha haft en liten putmage som jag kunde dölja till att plötsligt knappt kunna få på mig skorna. Jag har knappt tagit några bilder pp magen, har varit väldigt dålig på det. Tiden som sagt bara flyger iväg, så jag får lite dåligt samvete. Med Lin tog jag massor med bilder på magen, med Lova tog jag ändå en del, nu har jag tagit en bild innan idag. Det är därför svårt att se hur fort magen har vuxit. Jag känner mig redan enorm, och det blir inte bättre när man får frågan om det är dax snart. ”Nej det är inte dags snart, jag har 4 månader kvar” vill jag skrika och sedan börja gråta. Jag tycker magen känns större än den ser ut, och är lite orolig för att det ändå är ett tag kvar och jag kommer bara bli större och större. Jag har redan svårt att sova på nätterna, det är jobbigt att ta på mig skor som måste knytas, jag går in i saker stup i ett med magen, det är jobbigt att sitta länge, det är svårt att hitta en skön sittställning eller liggställning i soffan. Jag börjar känna av magen mer när jag tränar också. Jag vill fortsätta träna så länge som möjligt, men är orolig för att det kommer bli jobbigt med magen till slut.

Bebisen har börjat röra sig för fullt inne i magen. Flera gånger om dagen känner jag sparkar, både innanför och utanför magen. Än så länge har Lin inte lyckats känna någon spark när hon lagt handen på min mage, men jag hoppas hon får göra det snart. Det är en vild liten krabat i magen, så fortsätter den med sina gymnastikövningar där inne är det nog bara en tidsfråga innan hon känner en spark. Jag ser fram emot det, tror hon kommer tycka det är roligt och spännande.

Jaha, 4 månader kvar. Tiden rinner iväg, magen växer så det knakar (alldeles för fort med andra ord) och bebisen lever rövare i magen.

Vecka 22, here we go.

 

  

Magen ser olika stor ut beroende på i vilken vinkel man tar kortet. Den känns dock dubbelt så stor som den ser ut. 
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


+ två = 10