Välkommen hit! Här får ni följa mig och mitt liv som mamma till Lin som föddes 2010, Lova 2012 och Saga 2015. Jag heter Tatyana, är 37 år och bloggar om allt ifrån livet som trebarnsmamma, inredning, nyheter, mode och mina tankar och åsikter om det mesta. Jag är bloggambassadör för Lundmyr of Sweden, Bambo Nature, Rabble och Hoppekids. Vill du sponsra en tävling eller inleda ett samarbete? Maila mig på [email protected]

Add Comment Register

Man planerar inte barn

December? Stackars barn, det var inte så bra planerat av er.

Det är tyvärr en kommentar jag har fått höra ofta, speciellt när jag väntade Lin. Hon var beräknad att komma 28 december. Under hela graviditeten fick jag flera gånger höra ”December? Oj, dålig planering”, eller ännu värre ”December? Stackars barn att fylla år i december”. Jag fick även höra att jag skulle hoppas på att hon kom i januari. Innan jag blev gravid med Lin försökte vi i 1 år. Vi gick igenom två missfall. När jag blev gravid och vi hade fått se ett tickande hjärta så var jag överlycklig. Hur kan det vara dåligt planerat? Hur kan ett barn vara dåligt planerat, oavsett när det föds? Även om folk säger det skämtsamt är det inte roligt. Vi har inte planerat några av våra barn. Vi har försökt att bli gravida och har blivit överlyckliga över varje gång vi har fått ett plus på stickan. Skulle jag bli mindre glad för att jag fick ett barn som är fött i december? Jag har hört folk säga ”Jag skulle inte vilja få barn i december”. Hur kan man säga så? Jag tycker man ska vara glad om man får barn, oavsett när dom är födda. Att få barn är inte en självklarhet för alla.

Lova är född i oktober, Saga i september och Lin i december. Dålig planering enligt vissa. Ofta får vi kommentarer om att alla våra barn är födda sent. Jag anser dock inte att någon av våra barn är dåligt planerade. Man kan inte planera barn, därför finns det inget som heter dålig eller bra planering. Våra barn är lika älskade och efterlängtade som barn som är födda på våren eller sommaren. Jag är glad att jag har fått barn. För några år sedan var jag inte ens säker på om vi någonsin skulle få några barn. Nu har vi tre stycken. Så när barnen fyller år är en värdslig sak. Jag hoppas att Lin slipper höra att hennes föräldrar planerade dåligt när vi fick henne. Jag hoppas alla våra barn slipper höra att deras föräldrar planerat dåligt. Att det är synd om dem för de fyller år i slutet av året. För det finns inga dåligt planerade barn. Det finns inga bra eller dåliga månader för barnen att fylla år på.

Man ska vara glad att man har barn som fyller år, oavsett när på året. 

 

En reaktion på ”Man planerar inte barn

  1. Faktiskt september hade jag gärna fått tvåan, om jag själv fått bestämma. 😉 Tycker inte det är sent, och jag själv är född den månaden! :)
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


× 6 = tolv