Välkommen hit! Här får ni följa mig och mitt liv som mamma till Lin som föddes 2010, Lova 2012 och Saga 2015. Jag heter Tatyana, är 37 år och bloggar om allt ifrån livet som trebarnsmamma, inredning, nyheter, mode och mina tankar och åsikter om det mesta. Jag är bloggambassadör för Lundmyr of Sweden, Bambo Nature, Rabble och Hoppekids. Vill du sponsra en tävling eller inleda ett samarbete? Maila mig på [email protected]

Add Comment Register

Medvetet smitta sina barn med vattkoppor

Det finns idag många föräldrar som medvetet smittar sina barn med vattkoppor. Vi har haft vänner och familj som har haft vattkoppor men har valt att inte åka dit då. Lin blev smittad på förskolan av vattkoppor. En på hennes avdelning fick vattkoppor. På onsdagen när jag hämtade Lin lekte hon i dockrummet med en annan tjej. Det var bara dom två där inne och dom lekte doktor. Lin var doktor och hennes kompis var patient. På torsdagen fick den tjejen vattkoppor. Eftersom man smittar redan någon dag innan prickarna kommer så var smittorisken stor på onsdagen, så jag visste att risken var stor att Lin skulle bli smittad. De flesta barnen blir smittade av andra barn just på förskolan. Det är väldigt få barn som når tonåren och inte haft vattkoppor. Jag förstår att man vill att ens barn ska få vattkoppor så att det är avklarat. Jag tänkte samma sak innan Lin blev sjuk, att det vore skönt att ha vattkoppor klart så man slipper oroa sig för det.

Nu när hon har fått vattkoppor är jag ändå glad att jag inte valt att smitta henne medvetet. Att ligga i sängen med sin dotter som har sådan klåda att hon gråter, och gång på gång upprepar ”Jag vill inte ha vattkoppor”, är riktigt jobbigt. Det gör ont i hela mig och jag vill bara ta bort varenda liten prick. Om jag kunde skulle jag ha vattkopporna åt henne. Varje gång jag säger till henne att inte klia gör det ont i mig. Jag förstår hur mycket det kliar och hur gärna hon vill klia. Igår på dagen hade hon inte så mycket koppor, runt 30 stycken på hela kroppen. Sedan exploderade det och det kom bara fler och fler på ryggen, magen, halsen och benen. Nu ser hon ut som en prickig korv på kroppen. Jag hade också velat klia om det var jag. Att se henne må så dåligt och sedan veta att det är jag som har gjort henne sjuk skulle göra det ännu jobbigare. Därför är jag glad att hon blev smittad på förskolan. Jag kan med gott samvete trösta henne när hon mår dåligt. Alla föräldrar får som sagt göra som dom vill och jag förstår dom som vill smitta barnen. Vi valde att inte göra det, men vattkopporna kom ändå. Ofta så kommer dom till slut även om man inte gör något. Nu längtar jag tills dom är borta. Sen lär nog Lova och Saga få det om någon vecka, så då måste jag gå igenom det här igen och trösta barn som gråter och lider. 

 

Fy fan för vattkoppor. Jag önskar inte ens min värsta fiende att få vattkoppor.2 reaktioner på ”Medvetet smitta sina barn med vattkoppor

  1. Vi smittade barnet vårt medvetet, han blir 2 snart, orsaken den största var ATT vi väntar ett till barn snart, och spädbarn med vattkopper är jävligt illa, så vi villa få undan det fortast möjligt. Samt, det gör lite att smitta medvetet vem bryr sig, bara bra att få det överstökat.

  2. Dom flesta av våra barn har inte haft vattkoppor ,förut tänkte jag oxå att bara jag hör att det går så kommer jag åka dit men nu vill jag inte det längre.
    Får dom det så får dom men kommer inte ge dom det frivilligt 😀
    Kram Camilla
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


8 + sju =