Välkommen hit! Här får ni följa mig och mitt liv som mamma till Lin som föddes 2010, Lova 2012 och Saga 2015. Jag heter Tatyana, är 37 år och bloggar om allt ifrån livet som trebarnsmamma, inredning, nyheter, mode och mina tankar och åsikter om det mesta. Jag är bloggambassadör för Lundmyr of Sweden, Bambo Nature, Rabble och Hoppekids. Vill du sponsra en tävling eller inleda ett samarbete? Maila mig på [email protected]

Add Comment Register

Pojknamn

Vi har inte tagit reda på könet på bebisen, vilket betyder att vi behöver hitta både ett flick- och ett pojknamn. Flicknamnet har vi redan färdigt. Namnet kändes rätt för oss båda på en gång, och vi har även pratat om namnet innan jag blev gravid. Vi har även andranamnet klart om det blir en flicka.

Det största problemet är om det blir en pojke, för då har vi inte något namn. Listan på pojknamn är helt blank. Nada. Inte ett namn harvi hittat och enats om. Jag tycker det är svårt att hitta ett namn som jag gillar, och som känns rätt. De få jag har hittat har sambon ratat. Samma sak med namnen sambon har gett som förslag, jag har ratat alla för ingen har känts rätt för mig. Vissa namn jag gillar har vi vänner, deras barn eller släkt som heter, därför går även dom namnen bort. Vi hade samma problem både när vi väntade Lin och när vi väntade Lova. Tjejnamn hade vi klart, men killnamn hade vi ingen aning. Är tur vi fick två flickor. Vad gör vi om det blir en pojke nu? Jag älskar flicknamnet, och hoppas på att det är en liten tjej i magen. Det är ju dock 50/50, så det kan vara en liten kille som tittar ut i september. Då har vi ett problem. Han kan ju inte gå namnlös, och tjejnamnet passar inte på en kille.

Varför ska det vara så svårt med killnamn? Jag har läst varenda namnsida snart tror jag, men ändå inte hittat något. Jag vill ha ett ganska kort namn, eftersom både Lin och Lova är korta. Det ska passa med Lin och Lova, och även passa med efternamnet. plötsligt känns fyra månader som en kort tid.

Tänk om vi inte hittar något namn vi båda gillar innan september….

En reaktion på ”Pojknamn

  1. Rota runt i gamla släktnamn och se vad ni kan hitta. Alltid kul att återanvända, speciellt om det är en person som betytt mycket för en typ morfar eller så. Det var tur att vi fick en flicka till, eftersom vi inte heller kom överrens. Fredrik ville ha Einar?! Jag älskar namnet Nore, men det hade aldrig han hört ens, men det är en gubbe på byn som heter det :) Annars gillade jag Olle, Bo, Ture och Cornelis. Innan hade jag lite ”konstiga” men underbara namn som Agaton och Melker. Jag ville även att Elis skulle heta Eli, det är kort och fint! Vad har din man för förslag som du inte gillar?
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


× åtta = 56