Välkommen hit! Här får ni följa mig och mitt liv som mamma till Lin som föddes 2010, Lova 2012 och Saga 2015. Jag heter Tatyana, är 37 år och bloggar om allt ifrån livet som trebarnsmamma, inredning, nyheter, mode och mina tankar och åsikter om det mesta. Jag är bloggambassadör för Lundmyr of Sweden, Bambo Nature, Rabble och Hoppekids. Vill du sponsra en tävling eller inleda ett samarbete? Maila mig på [email protected]

Add Comment Register

Sanningen om livet som förälder

Till alla blivande mammor:

Jag vet att ni får många tips och råd från kända och okända människor. Vissa tips är bra, medan andra är helt värdelösa. Jag tänkte därför ge er den nakna sanningen om livet som mamma, ocensurerad.

Om du inte dricker kaffe, börja genast med detta. Kaffet kommer bli din bästa vän. Vännen som du söker dig till tidiga morgnar, sena nätter och all vaken tid däremellan. Kortfattat, kaffe är din bästa vän. (Lär dig även att dricka kallt kaffe)

Du kommer att bli förvirrad och glömsk efter förlossningen. Bli inte förvånad om du hittar hårborsten i kylskåpet och mjölken i badrumsskåpet. Detta är inget du kan göra något åt, det är en del av att vara mamma. Hjärnan ägnar sig åt viktigare saker, som tex fundera över hur man får bort blåbärsfläckar från sin nya tröja, hur en unge kan lyckas fastna med nappen i munnen (ja, det har hänt, fråga mig inte hur det gick till), varför hon inte äter kalops som hon älskade igår och vad numret till pizzerian är.

Blåbärsfläckar går inte bort från kläder. Det spelar ingen roll hur många olika husmorstips man prövar. Har blåbären väl hamnat på kläderna så stannar dom där. Kasta och köp nya.

Bebisbajs måste tvättas bort direkt. Har det kommit bajs på pyjamasen? Tvätta direkt! Låter man det ligga i mer än 2 minuter är det där för alltid. Bajs är nästan värre än blåbär på kläderna. Då är det bara kasta och köpa nya.

Redan när du ligger på bb, förbered dig på att få höra frågan När ska ni skaffa en till bebis? minst en gång varannan vecka. Oavsett om ni har funderat på det eller inte, har alla andra ha både funderat och planerat för ert nästkommande barn. Helst ska man vara gravid igen innan man har kommit hem från bb.

Lär dig att gå på toaletten väldigt fort, eller att aldrig vara ensam på toaletten. Du kommer att vara ensam med ditt barn. Det kommer komma en tid då barnet får panik så fort du lämnar rummet. Att sitta på toaletten och höra ett skrikande barn är inte optimalt. Valen du står mellan är att uträtta behoven på under 1 minut, eller låta barnet sitta i sin stol utanför dörren och titta när du uträttar dina behov. Ditt toalettbesök är numera en familjeangelägenhet.

Ditt barns bajs luktar illa. Bajs är bajs. Det luktar bajs. Punkt slut.

Du kommer vilja stänga in ditt barn i ett rum och stänga dörren. Du kommer så klart inte att göra detta, men att tänka tanken kan vara befriande ibland. Hur mycket du än älskar ditt barn, kommer det komma tillfällen då du undrar vart ditt söta barn tog vägen, och vart detta monster kom ifrån. Att folk förr i tiden trodde att vissa barn var utbytta mot troll kanske inte var helt osant.

Det viktigaste av allt:

Trots allt detta kommer du att älska att vara mamma.

2 reaktioner på ”Sanningen om livet som förälder

  1. De flesta stämmer in bra, men måste bara påstå att bajsfläckar går att få bort med räddaren i nöden galltvål :) har räddat många plagg här hemma från gula ryggar även då jag inte hunnit skölja dem direkt.
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


× tre = 27