Välkommen hit! Här får ni följa mig och mitt liv som mamma till Lin som föddes 2010, Lova 2012 och Saga 2015. Jag heter Tatyana, är 37 år och bloggar om allt ifrån livet som trebarnsmamma, inredning, nyheter, mode och mina tankar och åsikter om det mesta. Jag är bloggambassadör för Lundmyr of Sweden, Bambo Nature, Rabble och Hoppekids. Vill du sponsra en tävling eller inleda ett samarbete? Maila mig på [email protected]

Add Comment Register

Tips på aktiviteter när man är hemma med barnen

Den här veckan är det sportlov och tjejerna är hemma med mig. Att vara hemma med tre barn kan vara ganska intensivt. Att åka iväg till ett lekland eller andra aktiviteter själv med tre barn är inte lockande, så jag behöver hitta på saker hemma eller i närheten. Det är inte alltid lätt att komma på vad man ska göra, så vi gjorde små lappar. På lapparna skrev vi ner saker som vi vill göra. Barnen fick komma med förslag och jag kom på några saker. Vi alla lapparna i en skål och drog en lapp för att se vad vi skulle göra. Att inte veta vilken aktivitet det skulle bli tyckte Lin och Lova var spännande. Det blev en rolig dag och vi valde därför att göra det flera dagar. När tjejerna vaknar vill båda skriva nya lappar och veckan har gått väldigt fort då vi haft saker att göra nästan hela tiden.

Pussla: Jag älskar att pussla och kan sitta i timmar. För mig är det avkoppling. Varje jul tar min styvmamma fram ett pussel med flera tusen bitar som vi pusslar. Det brukar ta ett tag och det är ofta inte klart när jag åker hem, men att få sätta sig en stund på kvällen när barnen somnat och pussla är verkligen avkopplande. Att pussla med barnen är också roligt och det är även lite avkopplande för tjejerna att sitta ner en stund med ett pussel. Att ta fram ett stort pussel och lägga det tillsammans är både mysigt och roligt.

Smakleken: Leta igenom kylskåp och skafferi och låt barnen smaka och gissa vad det är. Om man är rikligt modig kan man låta barnen få välja saker man själv ska få smaka. 

Bygga koja: Använd kuddar och filtar för att göra en mysig koja. Vi tog ett lakan och lade över köksbordet och tog med oss picknick in i kojan och myste.

Gå till lekparken: Har ni en lekpark i närheten? Ta en promenad dit och låt barnen göra av med energi. Varför inte själv passa på att gunga och klättra i klätterställningen med barnen? Man blir aldrig för gammal för att leka. 

Biomys: Ibland är det skönt att bara ta det lugnt. Även barn behöver lite vila ibland. Gör popcorn, släck ner och mys ner er i soffan och se en film tillsammans.

Städa: Passa på att få rent hemma samtidigt som barnen aktiveras. Jag tycker det är viktigt att barnen lär sig hjälpa till hemma. Om man gör det till något roligt blir det lättare att få med sig barnen. Sätt på musik och dansa loss medan ni städar och dammar.

Dansstopp: Det är inte lätt att hitta saker som Saga kan vara med och göra. Dansstopp är jätteroligt för alla tre barnen. Saga älskar musik och dansar så fort hon hör en låt.

Klipp och klistra: Med några tidningar, en sax, lim och lite papper kan man ha väldigt roligt. Här kan man verkligen släppa fantasin fri. Antingen kan man klippa ut lite vad man vill, eller så kan man ha ett tema. Barnen fick en varsin inredningstidning och fick klippa ut saker för att göra ett drömrum.

Det blev mycket klippande och tjejerna tyckte det var roligt att få limma fast alla möbler. När deras pappa kom hem visade båda stolt upp allt de skulle vilja ha i sina drömrum.

Kurragömma: En lek som även Saga kan vara med på, även om hon inte sitter stilla och är tyst så länge.

Gömma nyckeln: När jag var liten lekte vi ofta gömma nyckeln på kalas. Jag och tjejerna brukar gömma klossar istället. Det är en av deras favoritlekar. Lova tycker det är så roligt att få gå och gömma klossarna, även om hon också är väldigt bra på att peka på vart de ligger gömda.

Spela spel: Spela spel är mysigt att göra tillsammans. Vi spelar ofta sällskapsspel här hemma och både Lin och Lova älskar det. Lovas favoritspel är Mix Max, Bamse Lotto och Bajsboule, Lins är Den försvunna diamanten, Labyrint (SVT-spelet) och memory. Jag gillar Uno, Barn Monopol och yatzy. Sällskapsspel kan vi sysselsätta oss med i timmar.

Måla: Här finns det massa alternativ. Man kan måla med vattenfärg, kritor eller tuschpennor, på papper eller i målarböcker. Vi tog fram målarböckerna och tuschpennor och satte på lite musik medan vi ritade. Det blev en avkopplande och mysig stund tillsammans.

Gör en hinderbana: Det är inte alltid jag hittar tid att träna, så det här är ett perfekt tillfälle för mig att få in lite träning. Bygg upp en hinderbana hemma av stolar, leksaker och annat ni hittar, använd fantasin. Lägg in lite benböj, grodhopp, armhävningar och situps på vägen till dig själv så är dagens träning klar.

Gå till biblioteket: Många glömmer bort att biblioteket finns. När jag var liten lånade jag ofta böcker. Vi läser böcker vid nattningen och har läst alla böckerna flera gånger. Då är det ju bra att biblioteket finns. Vi tog en tur ner till centrum och smög in på biblioteket. Att få gå runt bland hyllorna och välja ut böcker tyckte tjejerna var jätteroligt.

 
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


+ 6 = fjorton