Välkommen hit! Här får ni följa mig och mitt liv som mamma till Lin som föddes 2010, Lova 2012 och Saga 2015. Jag heter Tatyana, är 37 år och bloggar om allt ifrån livet som trebarnsmamma, inredning, nyheter, mode och mina tankar och åsikter om det mesta. Jag är bloggambassadör för Lundmyr of Sweden, Bambo Nature, Rabble och Hoppekids. Vill du sponsra en tävling eller inleda ett samarbete? Maila mig på [email protected]

Add Comment Register

Vinden har vänt

Senaste tiden har varit jobbig. Sista december gick min föräldraledighet ut och då mitt konsultföretag valt att avsluta min anställning med motiveringen arbetsbrist så var jag plötsligt arbetslös. Ingen rolig början på 2017. Jag har inte varit arbetslös sedan 2007 då jag var utan jobb i två månader. Nu fick jag känna på hur det är att återigen sitta och skicka ansökningar på jobb och sedan bara vänta. Vänta och se om företaget hör av sig eller inte. Många företag hör inte ens av sig och meddelar att man inte gått vidare i processen. Man får inget svar alls. Det tar verkligen på självförtroendet. Om man har turen att bli kontaktad kommer nästa steg, arbetsintervju. Jag är verkligen kass på arbetsintervjuer. Jag blir som nollställd i hjärnan när jag får frågor som ”Vad är dina starka sidor?”, ”Vad kan du bidra med i tjänsten?”, ”Nämn tre bra och tre dåliga egenskaper hos dig själv” eller ”Varför är du bäst lämpad för rollen?”. Det blir bara helt tomt i huvudet och jag kommer inte på någonting. Innan och efter mötet vet jag precis vad jag ska svara på frågorna, men väl inne i rummet blir det bara som ett svart hål. Jag blir alltid så nervös också innan en intervju. Jag blir helt svettig och händerna skakar. Jag har inte varit på så många intervjuer de senaste 10 åren vilket gör det ännu mer nervöst. Om man har ett jobb men söker nytt är det inte lika jobbigt att gå på intervju tycker jag dock. Då vet man att man även om man inte får tjänsten så har man ett jobb och en lön. När man är arbetslös är det mer som står på spel. Man har ingenting att falla tillbaka på. Man behöver få jobbet vilket gör att pressen och stressen ökar. Man vill göra sitt allra bästa.

Jag hann som tur var inte vara arbetslös längre än 27 dagar. Under den tiden skickade jag minst 30 ansökningar och blev kallad på tre intervjuer. Jag blev sedan erbjuden två av tjänsterna. Att få välja vilken jag ville ha kändes som en lyx. Det ena jobbet kändes mer lockande och det var inget svårt beslut att ta. Både tjänsten och lönen var bättre. I onsdags var jag på intervju för tjänsten. Igår skrev jag avtal och på måndag börjar jag min första dag. Det känns så skönt att ha ett jobb och en lön igen. Att det dessutom endast tar 15 minuter till jobbet är ett stort plus. Det känns även bra att tjejerna, och främst Saga, inte får så långa dagar på förskolan och skolan, 8-16 känns långt ändå när jag har varit hemma hela dagarna. Att gå från arbetslös till anställd är som att känna en sten lossna från bröstet. Nu kan jag andas igen. Blir nog ett glas bubbel för att fira.

Året började ju även med inläggning på sjukhus med Lova. Även det är mycket bättre. Idag är hon precis som vanligt. Hon har två veckor kvar av antibiotikakuren, sedan är det över. När hon är klar ska vi åka till Tom Tits och leka och upptäcka. Det är hennes belöning för att hon är så duktig och tar medicinen tre gånger om dagen.

Året började lite skakigt men nu börjar det ordna till sig. Vinden har vänt. Ångesten och stenen i bröstet är borta. Hoppas resten av 2017 blir lika ljus.

2 reaktioner på ”Vinden har vänt

  1. Heja! Skönt att din flicka är på bättringsvägen. Hoppas du kommer att trivas bra på nya jobbet. Jag blev lite orolig när du inte bloggade på ett tag. Gillar din blogg. Har själv en kille på fem och en liten bustjej på två och ett halvt.
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


− fyra = 3