Gravid med LillaLuddes "lillebror" ❤️

Add Comment Register

Förlossningen 2016-07-21

Vid 02.30 kände jag första värken, om man nu kan kalla det värk. Kände igen känslan, en mensvärk som blev starkare och starkare och sen försvann. Eftersom jag gått så långt över tiden så tänkte jag att det är lika bra att börja klocka dem direkt. Efter några stycken mensliknande värkar gick jag in i tv rummet för att väcka min svägerska.

Hon sov över hos oss eftersom jag fått hinnsvepning och vi var väl ganska säkra på att bebis skulle komma ut den veckan så Ludvig skulle vara med dem när vi behövde åka in.

Jag satt där i soffan och hon låg på en luftmadrass på golvet med sin son på snart 7 år. Värkarna var det fortfarande 2-5 minuter mellan och det var de från att det började tills att vi (läs Filip och Jenny) bestämde att det var dag att åka in.

Värkarna blev däremot kraftigare och jag bestämde mig för att försöka få tag på en värmekudde. Tillslut fick jag tag på min bonus syster som hade en. ❤️

Filip ringde förlossningen men de tyckte vi skulle vänta tills värkarn blev regelbundna. De sa att jag skulle äta frukost och ta en dusch. Sagt och gjort.

Slutade klocka värkarna när jag gick in i duschen och då hade jag haft 82 värkar. (Denna information har jag kollat upp senare, inget jag räknade då)

image

Nu gjorde värkarna så ont och kom med tre minuters mellanrum att jag började gråta. Tog en evighet att klä på sig och jag orkade inte stå upp.

Filip ringde förlossningen igen och sa att vi skulle åka in. De sa att vi var välkomna men att vi fick vara beredda på att kanske åka hem.

Efter många om och men och värkar fick Filip och hans syster ut mig i bilen. Vi var inne på förlossningen klockan 09.10.

Väl uppe på förlossningen ska de koppla upp mig för en ctg kurva, måste kasta mig direkt i sängen för där är en värk påväg, när den är slut ska jag vända mig för att hon ska koppla på ctg men det kommer en värk till. Jag får den älskade lustgasen och jag säger till barnmorskan att jag inte kommer klara detta utan eda.

Efter ca 20 min ctg ska de göra en undersökning och då är jag öppen 8-9 cm!! Jag blev chockad, tittade på Filip! Förstod ju nu att det inte är långt kvar och jag kommer inte bli hemskickad! Vilken lättnad!

Jag är helt slut av alla värkar och helt underbart snurrig i huvudet av lustgasen!  Men säger ändå till barnmorskan att nu hinner jag ju inte få ryggmärgsbedövningen. Hon säger bara att den kommer inte hinna göra någon nytta och det stämde, de hade inte ens hunnit kalla på en läkare.

Ca 09.55 känner jag att värkarna går över till krystvärkar och jag hinner knappt med så fort det går och 10.01 är han ute och ligger på mitt bröst.

image

Vilken förlossning, smärtsam och intensiv men så skönt att inte behöva kämpa på i flera timmar på ett sjukhus!

Vi var inne på förlossningen 50 min sen stannade jag och Charlie (då var han namnlös)på BB i 24 timmar sen åkte vi hem till resten av familjen ❤️

image

Tiden

Har några stycken som sagt att det är lite tråkigt med uppdateringar här på bloggen och det har faktiskt varit lite dåligt med tid till att blogga :-) Sist jag skrev hade jag gått över 12 dagar. Nu är lillebror hos oss och jag fick gå 14 dagar över innan han bestämde sig för att komma ut. Så efterlängtad och så älskad! Jag ska skriva ihop en liten berättelse snart om det är någon som är intresserad av att veta hur det gick till! 😉

image

Idag är han nio dagar gammal, så lik sin storebror när han var liten bebis ❤️

Vad händer

– Ingenting!

Jag och Ludvig har inte gjort ett dugg idag mer än att gå från sängen till soffan, ätit frukost och sen tillbaka till soffan igen! Känns som att det inte blir så mycket mer än det idag! Kusin Elias kommer och leker med Ludvig idag. Faster kommer med sushi till mig. :-)

Just nu tittar Ludvig på en film och jag sitter bara och funderar på allt som har med graviditet att göra, förlossningen känns så långt bort och jag är inte redo, mindre redo nu än för 12 dagar sen. (Låter säkert konstigt) Jag är redo att ta emot bebis men rädd för förlossningen!

Väntar på att klockan ska bli sen eftermiddag så jag kan få komma iväg till barnmorskan och bli lite klokare på hur länge man får gå över och vad som kommer att hända de närmsta dagarna.

Jag ser bröllopet på lördag sväva förbi :-(

Kan det bli så att jag går på bröllopet gravid? Vad ska jag då ha på mig?! Jag får nog bara inse att det inte blir som man tänkt sig och ta en dag i taget.

Bm besök bf+12

Jag trodde verkligen inte att jag skulle behöva gå på detta barnmorskebesök 12 dagar efter beräknad födsel. Men nu är vi här, idag blir det en kontroll. Mäta mage, blodtryck och allt därtill. Ska inte vara där förrän sent i eftermiddag.

Två dagar kvar, sen har jag verkligen fullföljt graviditeten. 42 hela veckor.

imageLudvig några dagar gammal ❤️