Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Bröstmjölk vs. Ersättning.

2013-08-24 @ 18:05

Jag sitter just nu på altanen i Tärnsjö och äter mammas hembakta bullar med en sovande Stella i knäet.
Idag har varit en helvaken dag för fröken med en hel del gnäll..
Hon blev inte nöjd vid bröstet så jag laddade en flaska med ersättning och gav henne. Efter det blev hon lugn och nu somnade hon..
Jag börjar misstänka att mjölken inte längre är tillräckligt för henne. Jag märker ju att brösten aldrig fylls upp på samma sätt längre..
De blir liksom inte så där stenhårda och fulla längre.

Hur dags fick ni lov att börja lägga till ersättning i kosten för att mätta era små?

I förrgår fick Stella för första gången åka framlänges i sin BabyBjörn, det var ju otroligt intressant och uppskattat!

20130824-190440.jpg



3 kommentarer på inlägget “Bröstmjölk vs. Ersättning.”

 • nikki

  Åh tråkigt! Det hände mig med när min var lite mer än 2 månader. Jag ammade och pumpade som sjutton men lite mer än en månad senare var det helt slut :(

  2013-08-25 kl 8:29 f m
 • Emma

  Jag har fått uppfattningen att det inte är så vanligt att mjölken tar slut så tidigt. Desto mer dom suger desto mer mjölk ska det komma, på så sätt reglerar bebisarna det själva. Så som jag har förstått det på BVC och genom andra mammor så minskas oftast mjölken så fort man börjar ersätta ett amningsmål med ersättning eller ifall man pumpar och då brukar mjölken sina rätt så snabbt efter det!!! Min bröst blir aldrig kanonfulla längre, aldrig hårda och jag tycker till och med att dom känns lite hängiga nu. Men mjölk finns det ändå! I början oroade jag mig men så länge viktkurvan ser fin ut så behöver jag ju inte oroa mig! Prova att kläm på bröstet för att se om det kommer nåt när hon suger så där otåligt. Lucas kan hålla på och suga och sparka och fäkta och verka jättearg, men sen när jag klämmer så kommer det mjölk.

  2013-08-25 kl 11:06 f m
 • Anna

  Så där har Svea hållit på sen ca 3 veckors ålder. Jag ger henne ersättning på kvällen för att skona mins bröst, hon sliter och har sig så mycket då och jag får ont. Så vi ammar båda brösten tills hon börjar fäkta och dra, sen fyller jag på med ersättning. Det funkar suveränt för oss, både mamma och bebis nöjda!

  2013-08-25 kl 9:36 e m

Kommentera