Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Vecka 32

2013-03-30 @ 18:52

Igår gick jag ju in i vecka 32 och nu börjar jag se ljuset i tunneln!!

Bebis
De sparkar du känt tidigare är nu mer som knuffar eftersom barnet börjar bli för stort för att röra sig fritt i fostervätskan. Barnets lungor förbereder sig inför den riktiga andningen. Kroppens viktiga organ och nervsystem fininställs. Underhudsfettet som det varit magert med tidigare har nu vuxit till och barnet ökar snabbt i vikt. Nu utvecklar barnet förmågan att svettas.
Vikt 2 kg.

Mamma
Magen tar mycket plats och dina lungor, urinblåsa och magsäck har det trångt därinne. Det är inte ovanligt att man drabbas av trög mage eller förstoppning under senare delen av graviditeten. Orsakerna kan vara flera, bland annat hormonet progesteron som hämmar tarmrörelserna, att man inte kan röra sig lika mycket som vanligt eller att livmodern trycker på tarmarna En annan bidragande orsak till trög mage är järntabletter som många tar under sin graviditet. Drick mycket, ät fibrer och rör på dig så mycket du orkar.
Kroppen börjar förbereda sig för förlossning och du kan känna lättare förvärkar som mensvärk ungefär. Det kan också läcka mjölk ur brösten.

Läckt mjölk har jag ju gjort ett bra tag så det vet jag ju i alla fall att det funkar!:) Foglossningen är fortfarande den samma och andningen är ansträngd pga de sammanpressade lungorna. Näsan spelar mig ett spratt med så jag måste skaffa mig en bättre nässpray som inte trasar sönder mina slemhinnor.. Men nu kommer hon snart till oss och det ska bli så underbart!!!

20130330-185711.jpgEn kommentar på inlägget “Vecka 32”

  • Pilotfrun

    Ett tips är att köpa nässpray för barn, det gör jag när jag måste använda. Den är mer utspädd med vatten och skonsammare för nosen :)
    SV: Nej 10 kg plus låter inte så kul, men du var väl väldigt liten från början va? Du behövde väl helt enkelt gå upp mer då. Det ser ju inte ut som att du blivit särskilt stor så det mesta måste väl vara mage!!

    2013-03-31 kl 10:25 f m

Kommentera