Ett kolikbarns bekännelser. Mamma till två. Wince-13 och Bianca-Feline-16. Bor i Göteborg, gift med min prins. Passerar snart 30 sträcket . Skriver om det skitiga och det vackra, en blandning mellan himmel och jord, bajsblöjor varvas med inredning och relationsdilemman och sen så försöker jag som alla andra få ihop det där omtalade livspusslet. Världens svåraste pussel om ni frågar mig!!!!

Add Comment Register

När man brottas med det dåliga samvetet.

 

IMG_7773

Det är inte första gången jag brottas, fightas och slåss med mitt dåliga samvete när det kommer till Wince och mammarollen. Man lämnar först på dagis, hämtar sist med andan i halsen kommer hem och inser att det ser ut som fan, blommorna har dött och rena trosor  är ett minne blott, ja men ni vet när man först går på något par med stringtrosor som legat och skräpat i lådan sedan Sunny Beach resan 2007 och efter det då åker dom gamla bikinitrosorna fram. Jag är nu i stadiet bikinitrosor SLUT. Men jag kan meddela er om att tvättmaskinen går för fullt där nere so dont worry jag kommer inte gå utan trosor på stan imån.

Men i alla fall vad gör man när man kommer hem? jo men man steker på lite halvfabrikat till mat, sätter på barnkanalen och serverar maten framför tv:n för att hinna med den dära trostvätten. Samtidigt som fiskpinnarna med typ 13% fisk steks så svabbar man av golvet lite snabbt med disktrasan, trampar på lite torkade makaroner och öppnar upp posten i ett nafs.

Multitasking har numer blivit mitt mellannamn, speciellt när Niclas är borta och man ska sköta rubbet själv. Ibland önskar jag att dygnet hade några extra timmar eller att jag i alla fall kunde få ett par extra händer, men eftersom jag vet att verken det ena eller andra kommer att ske så är det på något sätt bara att försöka gilla läget och se det hela som en match, en viktig jävla match som ska vinnas, en match mot både tid och samvete. BAAM! Å tänka sig jag hann idag med, kanske inte hann storstäda och få det perfekta hemmet men jag hann lösa rena trosor, mat till min son, jag hann läsa, borsta hans tänder och lägga honom i tid. Jag har nu bokat av mina viktigaste måsten, släckt bränderna och nu ska jag faktiskt unna mig lite egen tid i ungefär 40 min innan jag somnar =) Inte illa va! Imorgon börjar nästa match och det ser jag framemot.

Hoppas ni har en fin kväll Puss

 

Om LindaWejrot

29 år Ganska så nybliven Göteborgare bor tillsammans med min man Niclas och mina Barn Wince (3 år) Bianca 6 månader. är skriver jag om allt som rör mitt liv men mest om bajsblöjor, fina kläder och bergodalbanorna i mitt liv!!!

2 reaktioner på ”När man brottas med det dåliga samvetet.

  1. Kära linda!!! Fan vad ärligt beskrivet. Snälla snälla låt mig ge ett gott själsligt viktigt råd. Snåla som saaaatan med dagarna under Biancas första år. Köp INGET onödigt, snåla snåla. När hon fyller 1 år måste du ta fem dagar men kommer ju ha många kvar om du har snåååålat. Du kan vara hemma så mycket längre då. Jag tar inte ut en enda dag för tvåan nu, själslig ro är bättre alla dar i veckan än nya kuddar, ljus eller mascaror. Kram.

  2. Heja dig! :) När det känns megajobbigt och bara ”mindre bra”, fokusera då och tänk på det du faktiskt fått gjort och hinner med, ist för det du inte hinner med. Man kan inte göra allt själv och ha ett skinande hem och att allt ska vara perfekt. Du jobbar för fullt, är en superbra mamma/sambo/dotter/släkting/vän osv. Och bloggare:) Var rädd om dig och försök få lite egen tid när Niklas är hemma igen. KRAM
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


− 7 = ett