Ett kolikbarns bekännelser. Mamma till två. Wince-13 och Bianca-Feline-16. Bor i Göteborg, gift med min prins. Passerar snart 30 sträcket . Skriver om det skitiga och det vackra, en blandning mellan himmel och jord, bajsblöjor varvas med inredning och relationsdilemman och sen så försöker jag som alla andra få ihop det där omtalade livspusslet. Världens svåraste pussel om ni frågar mig!!!!

Add Comment Register

Saker ingen berättar om när det kommer till graviditeten.

 

  1. Att varje nys ger ett litet läckage i trosan! Joråsåatt ha pollen allergi under graviditeten är inget att rekommendera. Jag, eller min kompis Mållgan har kommit på ett trix och det är att snabbt som attan försöka ställa sig med benen i kors ”mitt i steget” (hoppas ni fattar vad jag menar)när nysen kommer! (ha alltid en backup plan i form av torra trosor i väskan)
  2. Pruttkaos. Ja men hur kul är det med ett pruttkaos i magen 24/7. Inget vidare vill jag lova. Med tanke på att bebisen tar stor plats så blir ju tarmar och andra grejer helt hopptryckta vilket lätt leder till gasig och uppsvälld mage. Och vad gör man om man jobbar hela dagarna? Inte nog med att man redan går på toa 11 ggr i timmen ska man springa dit och släppa väder varje gång är det ju lika bra att stanna där forever. Man får helt enkelt lära sig att smyga men det är ju till att leva lite farligt måste man ju säga! (själv gick jag mycket ärenden på jobbet)
  3. Svettningar. Att i tid och otid få svett attacker är inge kul alls, speciellt inte när man kämpat en halvtimme med att försöka trycka in sin växande hydda i något tight fodral i ett försök att se lite fin ut. Sminket rinner, kisset rinner och pruttkaoset är ett faktum, i dom stunderna vill man bara lägga sig i ett iskallt bad och gråta sig till sömns.
  4. Andningsproblem. Det är något jag fått på slutet av min graviditet och det är faktiskt en av de allra jobbigaste grejerna. Jag har absolut NOLL plats för någonting nu när bebisen är så stor, det känns som om lungorna är 1 cm stora och dom får konstant ta emot stryk i form av karatesparkar från lillen. Det känns som om jag andas genom ett sugrör och det blir som mest påtagligt under kvällarna vilket har lett till sömnlösa nätter i över två veckor. Jag får verkligen PANIK!
  5. Pigmentpanik. Den här svarta randen på magen kanske man hade en lite aning om att man skulle få, ja den som ser ut som en raggarsträng ala FABIO men att armhålor, underliv och bröstvårtor skulle ändra utseende har ju verkligen kommit som en chock. SVART allt är verkligen svart. URK

En annan sak som irriterar mig det är det här med att alla ALLTID säger: Ja men föda vaddå alla klarar ju av det, din kropp är skapt för att göra det, och förstoppning det har alla lika så foglossningar och andningsproblem, heelt normalt. Näsblod, flytningar, sura uppstötningar, mardrömmar, ångest och spyattacker. Linda inga problem du är helt normal! Jag orkar fan inte med att vara normal jag vill ju att folk ska tycka synd om mig, för jag mår ju skit fatta det.

Sammanfattningsvis skulle jag bara vilja säga att det är helt otroligt att man ändå lyckats behålla sin man under dessa månader. Och att jag nu börjar se ljuset i tunnel. Mitt älskade barn kom ut nu!!!

Om LindaWejrot

29 år Ganska så nybliven Göteborgare bor tillsammans med min man Niclas och mina Barn Wince (3 år) Bianca 6 månader. är skriver jag om allt som rör mitt liv men mest om bajsblöjor, fina kläder och bergodalbanorna i mitt liv!!!

En reaktion på ”Saker ingen berättar om när det kommer till graviditeten.

  1. hahahah jag dor linda, har haft mig ett gott skratt nu nar jag last detta. men tycker saklar vadigt synd om dig. hur ska man orka nat sant har? verkar vara sa otroligt obekvamt. och halsa din van mallgan att inte glomma extra trosor i vaskan. Men mallgan ar val ett kill namn for ovrigt?
    min pojkvans tvlilling brors fru ar gravid med tvillngar, plus att hon ar 36 ar. hon kan inte ens sta upp. sitter hon ner kan hon ablsolit inte komma upp och hon kan inte andas, hon har fatt genomga operationer hit o dit. och VAGGLOSS var ju inte en hojdare att ge henne heller. jaja. be strong, snart ar det over. love you xxxxxxx
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


två × = 18