Ett kolikbarns bekännelser. Mamma till två. Wince-13 och Bianca-Feline-16. Bor i Göteborg, gift med min prins. Passerar snart 30 sträcket . Skriver om det skitiga och det vackra, en blandning mellan himmel och jord, bajsblöjor varvas med inredning och relationsdilemman och sen så försöker jag som alla andra få ihop det där omtalade livspusslet. Världens svåraste pussel om ni frågar mig!!!!

Add Comment Register

Vi slår hål på några mammamyter.

 

 

10

Här ser ni en cool ung super het mamma med två änglar till barn. Kanske lite av drömscenariot man föreställer sig när man går där och funderar på om man ska skaffa barn nu eller om man ska vänta ett tag! När jag precis blev gravid då hade jag ganska höga tankar om mig själv må jag tala om för er. Det var under en tid vi bodde på Regeringsgatan och hade Stureplan som granne och Nk som mataffär. Jag tänkte att jag skulle vara en så ball och fräsch mamma som aldrig var trött, gick ner sina graviditetskilon en kvart efter förlossningen. och som minsann inte skulle sitta i mysbyxor osminkad en endaste dag. En sån himla bra fru skulle jag vara också, åhh tänk nu kan jag göra brakfrukostar åt Niclas varje morgon och så kan vi sitta och njuta av hembakade scones och rykande färskt kaffe samtidigt som nyhetsmorgon står på i bakrunden.

Plugga hinner jag nog också med, en distanskurs inom marknadsföring som jag river av lite snabbt på kvällarna, ja efter jag lagat den där trerättermiddagen till Niclas och mig förstås. Inga problem …….

Verkligheten kallar hallå Linda Maria Annelie Honkala vad trodde jag egentligen, vem hade gett mig den skeva bilden av livet som mamma? Är det media som pumpat i mig att det funkar att springa i högklackat med barnvagn på en kullerstensgata, eller har jag bara haft en sån sjuk skev uppfattning om hela grejen? Om vi ska snacka barn så vill jag slå hål på några myter så att ni inte blir besvikna.

1. Högklackat hmpf, du skämtar, nu kommer alla tankar om att det snygga går före det bekväma gå helt å helvete. Du kommer säkert testa att kravla runt på dina klackar en max två gånger innan du inser att det inte kommer funkar. Du dör av att släpa en barnvagn i uppförsbacke med en nyfölöst muttis som gör ont. Addera ett par klackar på de och du hoppar från Västerbron.

2. Frukosten. När du har varit vaken halva natten och bebisen äntligen somnat runt 06.30 snåret då är du i en sådan dimma att du inte ens skulle vara kapabel till att trycka på kaffekokarn,  Man kräks av trötthet. Man lever som om man har en konstant baksmälla de första 6 månaderna. Så glöm tanken på mysiga brakfrukostar. Du kan på din höjd kanske förbereda en torr tekaka och ställa den på en tallrik i kylen över natten så den är färdig bredd på morgonen, men risken att du går och plockar den under natten är överjävligt stor så det tjänar inte så mkt till.

3. Sminkad och snygg varje dag. Jag hade behövt en latexmask för att få ordning på min treobleka hy. När du snittar 2-3 timmarsömn per natt så finns det inget som heter smink, på sin höjd lite maskara innan man sticker iväg till BVC. Mysbyxor, flötigt hår och spya på kläderna blir ett faktun.

4.Distanskurs. HAHAHAHAHAHA vad trodde jag.

En sak till, dom förstå 6 månaderna är dom lättaste så njut. Men alltså det är inte för intet jag börjar bli sugen på bebis nummer 2.

 

Om LindaWejrot

29 år Ganska så nybliven Göteborgare bor tillsammans med min man Niclas och mina Barn Wince (3 år) Bianca 6 månader. är skriver jag om allt som rör mitt liv men mest om bajsblöjor, fina kläder och bergodalbanorna i mitt liv!!!
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


9 × = sextio tre