Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

2 års besiktning

2012-09-26 @ 21:53

Tidigare i höst var det dags för vår 2 års besiktning av huset. En liten milstolpe när man byggt nytt hus, iallafall för oss som fått huset byggt av ett husföretag. Med den här besiktningen försvinner nu alla möjligheter att företaget fixar småskavanker och fel som kan uppstå när huset står klart. Såvida det inte är byggfelsskador, men det är ju en helt annan garanti, don’t get me started.

De första åren så liksom rör ett nytt hus på sig. Första vintern så knakade det rejält i huset, speciellt när vi eldade mycket i braskaminen och all torr luft virvlade runt i det nya huset. Den här vintern var det inte alls lika knakigt, och vår känsla är väl att hus och tomt har ”satt sig”. Därför kände vi att det var värt att betala för en 2 års besiktning eftersom risken att nya skador pga sättningar inte är så stor.

Summa summarum är vi jättenöjda med vårat hus. Inga större problem och allt funkar som det ska. Det är ett energisnålt och smart hus som uppfyller de krav och förväntningar som vi hade. Nu på sista besiktningen så var det nån tröskel som fått sprickor i sig, sprickor på vissa ställen på tapeten, nån spricka på kakel i kök och badrum och lite problem med ett rör i centraldammsugaren som behövde bytas ut.

Men som sagt, inga allvarliga saker, bara småstrunt och slarvfel som företaget fått rättat till under dessa år. För det har varit hantverkare som kommit och gått periodvis ofta. Idag blev ”vår” hantverkare klar med det sista från vårt besiktningsprotokoll. Nu återstår en plattsättare som ska komma och byta några kakelplattor. Sen är allt klart.

Tänk vad konstigt att vi bott här i 2 år, bara. För det känns som om vi alltid haft huset. Mitt fina gråa hus, som Tyra säger. Just färgen på huset verkar tilltala fler. Hittills i år har det varit några stycken som knackat på och frågat efter färgkoden på huset. Smickrande.

20120926-214608.jpgFolke och jag testar centraldammsugarsystemet (är det ens ett ord?). Folke är mycket förtjust i den hiskeligt långa sladden. Men han fattar ju inte att han går miste om att rida på en dammsugare.En kommentar på inlägget “2 års besiktning”

  • Frida – Militärmamman

    Härligt!
    Jag gillar med färgen på ert hus. Tänkte direkt på det när jag såg bilden med stensättningen i somras!

    2012-09-27 kl 10:45 f m

Kommentera


+ 6 = tretton