Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

2013 och årets planer för huset

2013-01-02 @ 21:34

Den ursprungliga planritningen från 2010 för ovanvånigen.

En av de saker som jag alldeles extra ser framemot 2013 är att vi ska inreda våran ovanvåning. Den är isolerad och klar, gipsad på kortsidorna, det finns el och uttag och allt är fördraget (för vattenradiatorer/golvvärme och badrumsgrejer, slangar och sånt krafs). Det är egentligen ”finliret” kvar. Vad som nu menas med det. Vi är inte helt överrens med den ursprungliga planritningen som gjorts av arkitekten på husföretaget. Vi har en del egna önskemål och också en av anledningarna till att det förmodligen är bra att vi väntade med att göra ovanvåningen. Ett underplan på nästan 100 kvm och två sovrum har räckt gott och väl. Herregud, vi bodde på 56 kvm och ett sovrum innan vi flyttade hit. Så det har tagit tid att bara fylla en undervåning med möbler.

Vi vill bla låta taket i allrummet gå ända upp i nock. Om och hur detta kan göras har vi ingen aning om. Men tänkte att det kan nog skissas på av de företag vi tar in offerter från. Jag vill ha spots i taket och Markus vill det inte. Det ska vi nog kunna komma överrens om. Vi hade först tänkt att även vårat sovrum ska ha högt i tak, men vi sansar oss nog där och tar tillvara på utrymmet att kunna ha en vind istället. Vårat sovrum blir såklart det största och det är ritat in en riktigt stor och fin garderob. Det ser jag också framemot. De två barnrummen blir mindre men är ju ändå bara tänkt att användas som sovrum, ett lekrum får dem behålla på undervåningen. När dem är stora och har kompisar på besök så har vi ett stort rum härnere som vi nu har som vårat sovrum, som kan bli ett bra tonårsrum med TV och datorer och fyllas med svett och chipslukt.

Vi har ju snedtak vilket tar en del utrymme från boytan. Men jag har sett en massa smarta inbyggda bokhyllor och sånt som tar tillvara på snedtakets lutning, så jag hoppas att vi kommer kunna bygga några sådana lösningar. Det vi inte riktigt fattat ännu är hur vi ska kunna få till ett allrum där en TV kan stå på en smart plats. Vi kommer behöva lite hjälp av byggare som kanske har en del erfarenhet om allrum på ovanplan. Det som är säkert är att vi måste kanske få till en vägg eller nått som ännu inte finns inritat.

Förutom att jag hoppas att övervåningen (förmodligen kommer inte badrummet hinna bli klart, men jag får leva med det) är klar tills jag stänger bloggboken 2013 så har vi en del uteprojekt som vi får se om vi hinner och orkar med. Ett nytt trädgårdsförråd/vedförråd där ved och trädgårdssaker ska få plats ligger först på listan. Planen är att snart ha en carport med ett ordentligt förråd, men tills vi är klara med det så är vi i behov av ett förråd. Mycket kommer få plats i det som blir ett garderobsrum på ovanplan sålänge, men cyklar, utemöbler och vagnar och sånt är ju skönt att kunna vinterförvara.

Och så carporten. Vi får se vi får se. Innan vi kan bygga klart den och göra klart uppfarten så måste det flyttas en hel del ved och ekplankor som nu bor där. Och innan vi kan göra det så måste det nya förrådet vara färdigställt typ för att kunna ha veden där. Ja ni hör ju. En sak i taget.Kommentera


− 4 = tre