Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

3 månader som storasyster

2012-05-15 @ 08:00

20120514-213454.jpg

Storasyster Tyra. Hon har liksom helt glidit in den rollen ganska obemärkt, och jag tror att hon helt enkelt varit så pass mogen att hon kan tackla att bli storasyster. Hon visar ingen avundsjuka mot lillebror utan hon har tagit sig an honom från början. När hon kom till BB för att hämta hem oss så brydde hon sig inte nämnvärt om mig, utan vill mest bara sitta och titta på Folke. Hans 9 månader i magen verkar ha räckt för att förbereda Tyra.

Ibland när man är trött och gnällig och kanske i förbifarten säger lite trött åt Folke att ta det lugnt eller nått liknande när han skriker efter mat eller omsorg, så får man onda ögat av Tyra. Hon tolererar inte att man pratar illa om Folke. Är han ledsen så är hon först på att ge honom nappen, har han tappat en strumpa, eller gud förbjude inte har några strumpor på sig, så är hon snabb som en vessla att fixa det.

Hon frågar alltid efter Folke om han inte är med vid hämtning på dagis eller om vi lagt han i hans säng utan att hon märkt det. Hon vill hela tiden veta vart han befinner sig. Imorse när hon vaknande i vår säng så sprang hon ut till Markus som gav Folke mat och frågade om Foke fick komma till våran säng och ligga bredvid henne. Det tycker hon är mysigt.

Innan Folke hade man som sagt ganska mycket tid till att hjälpa Tyra med allt möjligt. Hon har alltid varit ganska självständig så jag tror att hon fått en liten andpaus med Folke. Eftersom vi inte har samma tid längre så får hon chansen till att klara sig själv. Detta har hittills resulterat i att hon nu är helt blöjfri, och även tar på sig och av sig alla kläder själv. Nu var det flera veckor sedan jag senast tog på det barnet några kläder. Hon går även själv och tvättar händer och mun efter maten. Sådana saker som vi alltid följde med henne att göra tidigare verkar hon njuta av att få göra själv nu.

Vi hade utvecklingssamtal på dagis igår och där har man samma syn på Tyra som vi, så hon verkar inte direkt ändra skepnad på dagis. Hon är den som visar vägen vad gäller att vara utan blöja och klä på sig själv. Hon följer alla regler och har stenkoll på rutiner. Hon ställer aldrig till med något utan är väldigt lik både Markus och mig vad gäller att vara ”duktig” och göra som man blir tillsagd. Hon har en personlighet som passar bra som en storasyster, och kanske även därför har det fungerat så bra med Tyra och Folke. Om vi är stolta? Så mycket så man tror man ska spricka.

20120514-213440.jpg
Tyra knäpper Folkes overall. Numera tar dagishämtning en evinnerlig tid eftersom vi bl.a ser till att hon går och kissar innan vi går hem. Detta för att komma upp i kvoten 6 kissningar per dag, och undvika att hon behöver kissa i lekparken. Men som sagt, hämtning tar en evinnerlig tid.Kommentera


8 × två =