Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Att inte åka på långväga semester

2013-01-25 @ 21:54

Såhär mitt i kylan är jag bitter och avis på alla som ska långväga. Som lägger upp bilder på Facebook från nån strand i Langkawi och det ser sådär fullkomligt underbart ut. Jag är ganska säker och förvissad att vi inte kommer att åka nånstans långt den närmsta tiden. Iallafall inte med barnen. Inga Bamseklubbar eller All Inclusive, även om jag inget hellre skulle vilja precis just nu i januari. Kommer vi oss iväg blir det nog typ Frankrike. Långa flygresor med barn lockar oss inte alls, vi håller oss inom Europa. Själv skulle jag gärna åka iväg själv och hälsa på vänner i New York eller en barnfri helg i London.

Men det positiva (man måste tänka på fördelarna, blir man lite lyckligare) med att vänta med långa resor är ju att slippa hålla på och planera barnmat och annat jidder. Vi kommer kanske varken ha blöjor eller nappar att tänka på. Inga sovtider dagtid som ska ordnas och anpassas efter.

Barn som är stora nog att kunna sitta och titta på film eller underhållas på annat sätt under en lång flygresa. Just långa flygresor skulle jag aldrig orka med ett barn i Folkes ålder. Mina nerver och tålamod klarar inte det helt enkelt.

Jag vill resa när barnen är lite större, när halva tiden inte ska gå åt att fixa och trixa med sovtider och matning. Jag tänker att nästa sommar/vinter när Folke hunnit passera två år är en lagom tid. Sen att vi ska ha tid och ekonomi är en annan femma. Men jösses vad jag gärna ligger på en strand i Malaysia nästa år. Eller kanske tar en löprunda i Miami. Eller varför inte en tacos i Mexiko? Jag har som sagt lååååååång tid att drömma, innan vi får råd eller lust att resa till paradisstrand.

Tills dess får man leva på det man redan upplevt. Minnen av människor, smaker och lukter. Och i vissa fall, VÄRMEN.

20130125-214941.jpg En mycket stark dryck på en strand utefter Stilla Havskusten i Mexiko.

20130125-215055.jpg På en utsiktsplats i North Conway (NH, USA)

20130125-215205.jpg Gravid och trött och tar en paus i Battery Park, NYC.2 kommentarer på inlägget “Att inte åka på långväga semester”

 • Alfva

  Det är ju precis därför man flyger på natten. Och en anledning till att jag aldrig skulle resa charter till långtbortistan bortsett från att flygen ofta går dagtid och det pågår en hel del försäljning och lotteriköp. Säger hon som ändå tyckte nästan 7 timmar ensam med den minsta på dagtid gick helt okej. Vi får se på hemresan. Kan bli katastrof. Haha.

  2013-01-25 kl 10:28 e m
 • linsan

  Fast nånting säger mig att åka helt själv
  med en liten är lättare än om hela familjen skulle åka. Jag tror 6 timmar är min absoluta smärtgräns med en bebis….

  2013-01-26 kl 8:14 f m

Kommentera


× 8 = sjuttio två