Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Bebislista

2011-11-24 @ 09:18

Saker som måste inhandlas inför vår nya familjemedlem:

Ståbräda till vagnen
Fylla på i klädlådan med kläder i strl 50/56
Sjal

Babyskydd
Madrass till spjälsängen

Barn nummer två kostar mindre i startkapital. Listan med saker vi behövde var kort, om man jämför med listan inför Tyras ankomst. Är det nått jag har glömt tror ni? Det enda vi egentligen behöver är babyskydd att ta oss hem från BB med och mina två tuttar att mata bebisen med. Resten brukar ju lösa sig. Jag har en massa flaskor och nappar och grejs (salvor, blöjor, oljor) som jag samlat på mig gratis i olika goodiebags, så där är det inte heller något som ska kompletteras, tror jag. Funkar det inte med sjal, att jag inte gillar det, är planen att köpa en Ergobaby eller Beco Butterfly. Jag hade ändå tänkt att komplettera med ett sånt sele när bebisen blivit några månader. Om inte annat för att Markus inte är så förtjust att behöva bära i sjal, utan föredrar sele.

Babyskyddet blev ett Brio Primo. Vi hade en ActaGraco till Tyra, men den stolen satt aldrig bra i sin isofix i vår Volvo. Hur vi än gjorde så fick Tyra gamnacke. Jag tror att Brios isofix lämpar sig bättre till våran bil och att man kan luta stolen lite mer för att undvika gamnacken.

10 veckor kvar och det mesta på listan är klart. Ståbrädan är väl inte direkt akut om det blir snö i vinter. Då kan ju Tyra lika gärna åka pulka om bebisen måste ligga i vagnen. Men just nu verkar det ju inte som att det blir en lika rolig vinter som förra vintern då man kunde ha kul i snön hela december. Jag håller mina tummar hårt för att vintern snart grabbar tag om Stockholm så vi slipper det här mörka trista gråa vädret. Man kan ju gå under för mindre. Huvudsaken är att det inte blir snöstorm den dagen bebisen ska komma ut, för jag orkar inte resa till förlossningen i snöstorm igen.2 kommentarer på inlägget “Bebislista”

 • familjenaddams

  Hehe så spännande snart dax ju

  2011-11-24 kl 9:30 f m
 • Karin

  Vi har också köpt det babyskyddet till vår nr som kommer i januari. Ståbräda köper vi nog till våren, men vi har köpt en begagnad syskovagn eftersom storastyster inte ens hinner fylla två.
  När har du BF?
  Karin

  2011-11-24 kl 11:02 f m

Kommentera


sex − = 3