Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Dagis

2011-04-24 @ 20:02

Vi var och provlekte nu på kvällen på gården till det dagis Tyra börjar på i augusti. Vi fick vårat förstahandsval så vi har inget att klaga på.

Tyra hittade kottar och ett litet hus på gården, så hon var helnöjd. Jag med. Dagiset ligger nämligen lägligt nog på nära avstånd både till vårt hus, och till bussen. Man ska inte glömma bort oss föräldrar heller, för oss har det varit viktigt med att det passar även oss logistiskt. Orkar inte ta bilen på morgonen för att skjutsa till dagis. Lite lat kanske, men på morgonen och eftermiddan vill jag ha det smidigt.

Vi har iallafall bestämt att Tyra ska gå 4 dgr i veckan på dagis, en dag i veckan får hon vara med mamma eller pappa. Vi vill passa på att rå om henne lite extra, åtminstone första terminen på dagis. Sen får vi se hur vi gör. Känns bara som det kan bli lite jobbigt, kanske mest för oss (läs jag), att låta henne gå heltid på dagis sådär i början. Men det beror helt på Tyra hur vi kommer att göra i framtiden.

20110424-205703.jpg

20110424-205632.jpg3 kommentarer på inlägget “Dagis”

 • Moster

  Tror d kommer att gå jättebra för denna trygga lilla brud.
  Smart av er att tänka logistiskt oxå. Vi har nära till dagis o skola o d är guld värt, man sparar en hel del tid faktiskt. Tid som man istället kan lägga på sitt barn eller på något nyttigt till sig själv typ träning. När de är små har de inte samma tidsuppfattning som när de blir äldre, det är nog som du säger jobbigast för dig att börja lämna bort henne på dagarna. Men märker man att barnet trivs och man själv trivs med dagiset och personalen brukar det lösa sig av sig själv.

  2011-04-24 kl 9:09 e m
 • Liw

  kan lova att det kommer gå super bra! och man får tänka precis så som förälder, det är viktigt att vardagen fungerar och jag skulle aldrig välja en förskola som ligger för långt bort eller åt fel håll, varför krångla till livspusslet?

  kram

  2011-04-25 kl 8:06 e m
 • Alex

  Kul att ni fick ert förstahandsval! Vi fick också besked i veckan, fick plats på våra förstahandsval på i kommunens kö och bland de privata. Kändes jäkligt bittert att vi då behövde tacka nej då vi inte flyttar ut förrän ganska sent i höst. HÅller tummarna för att vi har åtminstone har lite Grand av den tur som vi hade nu…

  2011-04-26 kl 11:19 e m

Kommentera


5 − fyra =