Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Förändringar med Tyra

2012-03-10 @ 12:13

Tyra, 2 år och snart 3 månader. Blivit storasyster nyss vilket skakat om henne totalt, men redan innan lillebror föddes så var hon i en stormig period. Den måste ha börjat strax efter att hon fyllde 2 år. Jag kommer faktiskt inte riktigt ihåg, men minns att det började eskalera under julen. Trots hela tiden, stammade i början på meningar (vilket berodde på att hennes hjärna jobbade på högtryck och då hängde inte talet med). Hon testade oss med allt och det har varit mycket gråt och tandgnissel här hemma i ett par månader. Men sen nån vecka eller kanske två så började stormen bedarra.

Hon har liksom kommit ut ur en storm och faktiskt blivit lite annorlunda. Om det är något som verkligen varit detsamma med Tyra under hennes två levnadsår så är det de tydliga utvecklingsfaserna. Dem har alltid varit intensiva, kraftfulla och tydliga.

– Hon har börjat leka fantasifulla lekar. Hon leker med andra och hon leker själv. Hon fantiserar och fastnar i lekar.

– Talet hänger med hjärnan nu. Hon slänger sig med nya uttryck som nog kommer från dagis, många av dessa kommer fram i lekarna.

– Hon är mindre reserverad och tyr sig nu lättare till andra vuxna än mamma och pappa. Tyra har alltid varit blyg och mammig och pappig. Detta har släppt ganska förvånadsvärt tydligt de sista veckorna. Hon har liksom frigjort sig från oss lite känns det som. Men det var lite på tiden. Även fast jag tycker att det är ett bra personlighetsdrag att vara lite försiktigt och reserverad, så det gör ju inget om hon behåller lite utav det.

– Hon vill veta vart saker ligger geografiskt. Vart ligger dagis? Vart ligger vårat hus? Vart ligger farmor och farfars hus? Vart bor Lukas? Osv osv osv. Speciellt dagis och vårat hus vill hon ofta veta vad det ligger egentligen. Hon vill veta åt vilket håll man ska gå för att komma dit.

Det är en spännande Tyra, en mycket mer självständig Tyra med ett större självförtroende. Kanske har det här med att bli storasyster också stärkt dels hennes självkänsla, men även det här med att frigöra sig från oss. Men otroligt vad häftigt det är med utveckling, att det kan hända så mycket på några veckor och månader!

Här är Tyra häromkvällen. Hittar på lite om Barbapapa. Eftersom vi inte har varken tittat eller läst Barbapapa här hemma så blir man ju lite förvånad.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wZBrrYCA6Hw[/youtube]Kommentera


fem − = 0