Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Första ”lediga” måndagen

2013-09-01 @ 20:51

tvåbarnvagnblogg

Imorgon början min nya arbetstid på 80%. Innan jag fick barn så trodde jag aldrig att jag skulle gå ner i tid. Jag trivs med att jobba, jag trivs med vardag och rutiner. Men sen så inser man att typ alla tvingas gå ner i tid, det är inte hållbart att ha småbarn 10 timmar om dagen på dagis. Förra gången jag började jobba var jag dessutom gravid, och då blir man automatiskt opeppad till att göra sitt yttersta i arbetslivet. Dels för att hjärnan stänger verkligen, helt allvarligt, halvt av. Dels för att man inte riktigt är att räkna med när man ändå ska vara borta ett år sen, så känns det iallafall, och det har jag full förståelse för.

Men den här gången. Nu är jag pepp på att jobba, känner att barnafödande är lagt bakom mig och jag börjar sakta men säkert börja planera arbetslivet istället för föräldraledighetslivet. Samtidigt som jag verkligen känner att jag behöver gå ner i tid. Mycket för att få det berömda pusslet att gå ihop, men mycket för att få en balans. Vi hade en del på jobbet som gick in i väggen förra året av olika skäl, sedan dess tjatar min chef om att hitta balans och att känna en slags sinnefrid, och det har jag tagit till mig. Jag har funderat och funderat och kommit fram till att min balans nog är att vara borta en dag extra i veckan. Det gör att de fyra dagar jag är på jobbet så gör jag nästan alltid hela dagar, vilket dels underlättar för kollegor och våra kundbesök, men även för att slippa falla i den där fällan att man fysiskt går från jobbet halv tre, men det ringer och man mailar och jobbar och har sig minst 8 timmar ändå per dag. Är man fysiskt borta en dag så är man. Dessutom blir det en dag mindre med att hämta/lämna på dagis, och att pendla in till stan.

Barnen får en hel extra dag med mig, men framförallt med varandra. Helgerna är så fullspäckade ändå med saker, så det känns lite skönt att veta att man har måndagen på sig att handla de där innejympaskorna och vattenflaskan till Tyras bollskola som inte hanns med i helgen. Mindre folk på simhallen och i köpcentrum. En extra dag att kunna äta frukost i lugn och ro och barnen sitter klistrade framför världens bästa barnvakt, Pippi Långstrump filmen. En extra dag att ta det lugnt helt enkelt, göra saker i våran vanliga ledighetstakt. Tyra har frågat ett par gånger redan idag om det är dagis imorron, hon längtar nog. Men jag vill att hon är hemma på måndagar hon också, även fast det är Folke jag på pappret är föräldraledig med.2 kommentarer på inlägget “Första ”lediga” måndagen”

  • elinngunnarsson.devote.se

    ååh vilken bra blogg! gillas :)

    2013-09-11 kl 10:25 e m
  • linsan

    Tack Elin, vad roligt att du gillar bloggen, vad glad jag blir!

    2013-09-12 kl 9:02 f m

Kommentera


ett + = 8