Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

gamla beprövade knep

2011-04-25 @ 20:01

när jag var liten var jag helt säker på att mina föräldrar var snåla och det var därför vi aldrig stannade på en vägkrog och åt när vi var ute och for på vägarna. Men nu så börjar man ju fatta varför det kanske är bättre att ha med sig mat och hitta en rastplats, iallafall när det är sommarhalvåret och fint väder.

Vi valde att skippa vägkrogar på vår resa till Sundsvall den här gången. Mest för att vi är otroligt less på att betala 120 spänn för hundgift på nån otroligt dålig vägkrog (det bästa längs vägarna är ju sorgligt nog McDonalds, en restaurang de norrländska vägarna inte är direkt berikade med). Dessutom är det ganska skönt att inte behöva planera stopp efter vart man ska äta.

Sagt och gjort. Vi gjorde iordning kycklingsallad och mackor och tog med oss kylväskan, och vilken tur att vi gjorde det! Tyra bestämde sig för att somna strax innan Gävle och sov tills vi passerat Söderhamn (för er som inte så ofta åker Sthlm-Svall så kan jag meddela att det är något av ett mirakel att hon sov så länge). Vi behövde alltså inte stanna förrän vi kom strax söder om Hudiksvall, och där hittade vi en rastplats som heter Ångersjön, och som visade sig vara guds gåva till barnföräldrar på vägarna. Här fanns det café, lekpark, gungor och en fin sjö som man satt bredvid och åt vid. På sommaren kan man dessutom bada i sjön, vilket kanske kommer utnyttjas av oss. Tyra gillade iallafall att få äta ute och var eld och lågor över att få gunga och leka av sig lite. Så till den milda grad att hon bestämde sig för att somna igen sen när vi satt oss i bilen.

På hemvägen så var vi tvungna att förlita oss till en vägkrog. Men då valde vi ett gammalt beprövat knep, Gävle Bro. Ok mat och ett lek och bollrum. Tyra sov förövrigt nästan inget på vägen hem, men hon var nöjd ändå i sin stol. Hon pratade en hel del med nallen och hittade på egna sånger som vi aldrig hört förut. En ganska lättsam roadtrip med andra ord. För oss passar de förresten bäst att åka efter frukost och äta lunch efter vägen, för att försöka vara framme dit vi nu ska lagom till mellis. Kommer man fram först på kvällen blir hon så övertrött och krånglar till sovtiderna. Vi tycker det är ganska skönt att hon får hela eftermiddagen på sig att vänja sig vid att vara borta, då hinner vi få ner henne i varv tills det är dags att sova.

IMG_2137
en nöjd Tyra äter lunch vid Ångersjön

IMG_2120
Tyra hittade en bil i Gävle Bro och tänkte nog inte låta nått annat barn få åka denKommentera


sex + 3 =