Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Historiska

2011-08-28 @ 19:41

Både Markus och jag gillar att gå på museum. Vi har väl dragit oss de senaste året för att gå, mest för att man vill ha hyfsat lugn och ro, och det förknippas inte med Tyra. Mina favoriter är inte konstmuseum, utan Tekniska, Etnografiska, Vasa, Livrustkammaren och Sjöhistoriska. Kvar att utforska är Polismuseet, det ska visst vara mest för barn så det tar vi om nått år.

Jag har länge velat gå på Historiska och se deras Vikingautställning. Idag var dessutom sista dagen de hade ”vikingasommar” öppet, ett område där man får testa på olika saker. Typ som ett mini-Birka. Min pappa har varit på besök i helgen, och eftersom han gillar museum så passade vi på att åka dit. Museum är mysigt tycker jag, gå runt och se intressanta saker i lugn takt, och sen äta god mat i restaurangen.

Det var inga som helst problem med att ha med Tyra. Det fanns så mycket att titta på och göra för barn så vi hade en riktig toppendag. Är man dessutom tre vuxna på ett barn så finns det alltid tid att gå själv och titta i sin egen takt.

Förutom utställningarna så provade vi på att vara arkeologer och gräva fram föremål. Tyra fick göra en ring i mässing (M gjorde den såklart), ett halsband där det står Tyra i runskrift och så bakade vi rågbröd som vart jättebra.

Förövrigt har de ett bra café/restaurang där vi ibland brukar gå in när vi är i närheten. Alltid lugnt, barnvänligt och trevliga priser. Ligger på Narvavägen och man betalar inte inträde för att gå på restaurangen.

20110828-193609.jpg

20110828-193638.jpg

20110828-193708.jpg

20110828-193751.jpgKommentera


5 − = noll