Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Hittar på

2011-10-26 @ 20:38

Tyra har börjat att leka sig in i saker och hitta på, eller vad man ska kalla det för. Hon kan tex leka med frukosten, och osten är madrass och brödet en zebra som ligger på madrassen. När vi badade häromdagen så var det kalas med tårta och kakor i alla hennes skålar och koppar (vi läser ofta Pippi, hon har kalas) som hon låtasades äta. Varje gång avslutade hon med ett ”jättegott”.

Hon sjunger ofta, och hon hittar på egna sånger med en melodi hon kan. Sångerna handlar om saker som hon gjort. Hon kan tex tralla fram att hon lekt med tåg tillsammans med Dante, och sådana saker. Hon är liksom i sin egen lilla värld. Ett ord jag tror hon kanske har med sig från dagis är jätte. Jättegott, jättekul, jättestor osv.

Idag åt vi mat med kidneybönor i. Tyra gillar kidneybönor, men idag satt hon och lekte med bönor en lång stund. ”Stoppa in dem i munnen istället!” uppmanande jag henne.
Då slänger hon bönan på golvet, och hon vet att vi inte blir glada när hon slänger maten på golvet. Men innan jag hinner säga till henne att hon ska plocka upp bönan så hinner hon före mig.
”Den vart läskig!” sa Tyra.
”Vaddå läskig?” frågade jag.
”Den vart läskig, den ville INTE in i munnen!”

Jag tror hon menar rädd. Att bönan blev rädd för den inte ville in i munnen. Så då räddade hon bönan kanske? Var det empati tro? Då blir det ju så förvirrat för då vill jag ju inte skälla på henne för hon kastade bönan på golvet.

Vardagsbetraktalser hos oss.Kommentera


× tre = 27