Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Napp del 2

2012-05-07 @ 21:24

napp

Jo just. Det där med nappen. Jäkla påfund alltså. Perfekt för bebisar, avskyvärt att vänja av en 2-åring. Men det är bara att kavla upp ärmarna och sätta igång. Jag försöker vara stenhård vad gäller att den är till för att sova med, och att snutta lite på när man precis vaknat. Och ja jäklar vad vi tjafsat den här veckan. Men det ger resultat. För hon ger faktiskt upp. Tro det eller ej.

Idag så blev hon arg ett par gånger efter dagis när hon tyckte hon skulle ha nappen: i vagnen påväg hem efter lekparken (ordentligt trött, speciellt på måndagar) och när hon ramlade och slog sig här hemma (blev ledsen och ville bli tröstad med nappen). Hon fick inte nappen och hon gav snabbt upp att tjata.

Svåraste stunderna är helger och på morgonen när vi inte ska till dagis. Men den ska ut efter tandborstning hade jag tänkt. För det som inte funkar är att bara ta ut den utan att hon fattar varför. Tyra måste veta varför och när nappen ska ut för att hon inte ska bli sjövild på mig.

Vi väljer alltså att inte helt plocka bort nappen dagtid. Utan den finns kvar för att hon ska få den vid vilan mitt på dan. Jag tänker mig att när hon slutar med vilan på dan så blir det en bra tidpunkt för nappen att helt försvinna dagtid.

Så där är vi. Fortfarande ledsna miner och tjat. Men det känns att hon fattat lite vad som håller på att hända, och att hon faktiskt ger upp ganska lätt nu ger mig känslan av att behovet av att snutta på napp är ganska liten egentligen. För nått speciellt sug abstinens verkar hon inte ha. Det är bara en ren vanesak. Och det är ganska besvärligt att ta bort vanesaker från en 2-åring. Folke ska vänjas av tidigare.En kommentar på inlägget “Napp del 2”

  • karins blogg – om livet i linoleumheaven

    Sugbehovet försvinner egentligen vid ett års ålder har jag hört så Nils får ha sin till dess… och om han inte tar tummen istället så är det slut och finito med napp då.

    2012-05-08 kl 12:28 e m

Kommentera


två + 2 =