Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

överfull

2011-03-26 @ 16:17

20110326-160158.jpg

Tyra har en boklåda vid våran soffa som nu börjar bli ganska full. Hon har förövrigt bokhögar lite här och var. En ganska stor hög vid pottan också, för där kan det gå åt ganska många böcker innan det kommer nått. Det står böcker fint uppstaplade på en bokhylla i hennes rum också, men det är mest böcker som hon fått ärva av mig och som hon kanske är lite för liten för ännu. Men de där böckerna brukar ändå av nån mystisk anledning dyka upp lite här och var i huset. Men man kan väl inte ha för många böcker, det måste ju vara omöjligt?

Idag lyckades vi hamna på en garageutförsäljning eller en privat loppis eller vad man kan kalla det för. En barnfamilj som skulle flytta och som behövde tömma sina lager iallafall. Hade vi haft tid och gå runt och titta hade vi (läs jag) säkert hittat en massa nödvändigheter att köpa. Men nu hade jag inte den tiden, men köpte på mig lite barnböcker som såg helt olästa ut för några silverkronor. Ett bra sätt att utöka boklagret på tycker jag. Bla en ABC bok från Fem myror är fler än fyra elefanter som jag inte sett tidigare. Till Tyras förtjusning så finns det en myra på varje sida. Undrar om hon kommer vara lika förtjust i de riktiga myrorna i sommar.

Tyra är ju med i Barnens bokklubb så vi brukar ju fylla på lagret med böcker ganska ofta. Men jag har lessnat lite på att det för hennes åldersgrupp mest verkar vara pekböcker och kartongböcker och premier som passar barn under 1 år. Så jag irngde här i veckan och bad dem att flytta upp Tyra till tvåårs klubben eller vad man nu ska kalla det för. Hoppas det kommer lite mer roliga bilderböcker som huvudböcker nu istället. Hon läser såklart fortfarande pekböcker och kartongböcker, men mer och mer vanliga bilderböcker, favoriten just nu är Alfons Åberg. Och vanliga bilderböcker med nån slags historia är ju lite roligare för oss vuxna också, så ska jag köpa nya böcker nu så satsar jag hellre på såna böcker, än på pekböcker som hon ändå verkar ha börjat lessna på.

Nä, nu ska jag svida om lite. Markus och jag ska nämligen gå ut tillsammans, kors i taket, och inte var och en för sig. Det blir inget större galej, utan det blir bio, The kings speech. Det ska bli helt fantastiskt roligt. Jag var ju ute igår också, men det vart inte speciellt sent, som tur är kanske, för Tyra vaknade 5.30 imorse. Hoppas hoppas hoppas att det är slut på sådana tider nu när vi ställer fram klockan en timme. Den som lever får se. Det sista som lämnar människan är ju hoppet sägs det.En kommentar på inlägget “överfull”

 • Moster

  Helt rätt!
  Böcker kan man inte få för många av.
  Smart att ringa o säga till att du vill hoppa upp ett snäpp i bokklubben. Tyckte som dig när vi var medlem att de hade ”bäbisböcker” alldeles för länge.
  Ha en kul kväll ihop och njut. Det blir inte så ofta man är ute tillsammans på egen hand sen man fått barn. Konstigt egentligen för det är ju just det man behöver.

  2011-03-26 kl 5:53 e m

Kommentera


9 + sex =