Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Pyssligt

2011-10-27 @ 20:46

OM man nu vågar sig på att fråga Tyra vad man ska göra innan man går hem efter dagis, så svarar hon varje gång att hon vill till biblioteket. Hälften av veckans dagar så tar jag en väg hem som inte går förbi biblioteket, och jag frågar henne inte vad vi ska göra. Jag berättar för henne vad vi ska göra. Såvida jag inte känner att det finns tid för ett biblioteksbesök. Då kan jag lika gärna hänga där som i lekparken eller hemma.

Idag var det liksom ingen idé att ens fråga eller kämpa emot. När jag kom och hämtade henne så sa hon bara helt lugnt och sansat att bibboteket är öppet och att Tyra MÅSTE gå dit. Och vi hade tid, så då vart det så. Sen berättade hon även att hon ville ha sylt och blodpudding, och det tyckte jag var en bra idé, så det blev det också. Tyra fick som hon ville på alla fronter. Men sen dess har hon även sagt att hon inte tänker äta mat, inte tänker sluta läsa sångboken, inte tänker borsta tänder och inte tänker bada. Men alla de argumentationerna vann jag. Men jag hoppas hon kommer ihåg de två saker hon fick välja själv idag.

Det var iallafall nallebjörnens dag idag på biblioteket. Det var nallar överallt, och det fanns ett stort bord med pysselsaker. Papper, pennor, klistermärken, bokmärken, figurer i alla möjliga former och färger och lite sådana saker. Tyra fick hålla på bäst hon ville. Hon valde att klistra. Uppenbarligen är det ungefär det bästa som finns. Efter en timme så fick jag stoppa klisterfesten för att gå hem och äta.

Jag klippte ut lite egna figurer från färgade papper efter middagen så fick hon sitta och klistra på papper här på kvällen. Succé. Tills det blev för kladdigt och figurerna inte ville fastna på pappret utan på hennes händer och allt annat. Då var det dags att sluta pyssla. Men hennes förklädeshaklapp med ärmar från BabyBjörn och våran vaxduk på bordet är en bra kombination.

20111027-201534.jpg20111027-201637.jpg20111027-201724.jpg2 kommentarer på inlägget “Pyssligt”

  • Maria

    Det är helt otroligt att hon bara är ett halvår äldre än min lilla fjant… så talför liksom och verkligen vet vad hon vill. Jag läste det här inlägget för karln min o bad honom gissa ålder på Tyra. Han gissade på fyra år.. :)

    2011-10-27 kl 10:33 e m
  • Maria

    Fast en av våra tjejer var sådär tidig också

    2011-10-27 kl 10:34 e m

Kommentera


nio − 6 =