Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Slut på smekmånad

2012-02-24 @ 10:53

Så var 11 dagar av ”smekmånad” över. Idag är Markus är tillbaka på jobbet och jag har två barn att bolla runt med. Fast Tyra är på dagis idag, så jag har faktiskt bara Folke här hemma. Från nästa vecka är hon ett 20 timmars barn på dagis och kommer gå mån-ons. Jag kände att det räcker med tre dagar att hålla på med hämtning och lämning, och då får jag nästan hela dagar. Jag hade kunnat ha henne 4 dagar men lite kortare dagar. Men jag orkar inte hålla på att planera in dagarna efter att hon ska hämtas och lämnas med 5 timmars intervaller. Nu får vi ett par dagar i veckan som vi kan hitta på nått roligt ihop. Jag längtar till våren då det blir lite lättare att ta sig ut på nån utflykt. Får se hur hon reagerar på att gå ner i tid på dagis. Häromkvällen stod hon och grät över att hon inte fick gå till dagis igen, men det kan även vara ett rätt dåligt betyg för vad hon tycker om att vara hemma med mamma, pappa och bebis också.

Men eftersom jag ska sköta middag och nattning själv för första gången så blir det en spännande fredag det här. Folke är en bebis som äter och äter och är vaken på förmiddagen, och sen blir han trött på kvällen, precis som Tyra. Så det kommer nog inte vara några större problem att få henne i säng i vanlig tid. Det är ju lite roligt, att samtidigt som Folke har noll rutiner, så har ju Tyra väldigt fasta rutiner istället. Vår 2-åring kretsar ju lite kring fasta tider, det har hon alltid gjort. Ändrar man lite i hennes rutiner så blir hon lite orolig. Så middag och nattning måste Folke anpassa sig lite efter.

Idag börjar även fasta inslag i min nya vardag. Dessa inkluderar magträning i form av plankan ett par gånger per dag, samt powerwalks. Sakta men säkert kommer jag öka belastning och hur långt jag är ute och går. Om några veckor hoppas jag kunna vara tillbaka på Friskis igen och köra lite vikter, mest för ryggens skull känner jag. Tills dess är det hemmaträning. Självklart är det Lofsans Challenge som jag följer, både via hennes blogg men även via facebook gruppen. Är ni inte med så måste ni gå med. Det är lite av en unik chans att få hjälp till träning och kost utan att behöva anlita en egen PT. Jag har 8 kilo kvar till den startvikt jag hade innan jag blev gravid med Folke, men 10 kilo till den startvikten jag hade innan Tyra. Så jag satsar på 10 kilo ner och att kunna löpträna i höst och kanske springa nått lopp innan snön kommer.

20120224-102300.jpg
Lugnet före stormen för förmiddagsbebisen som vill ha MAT MAAAAAT på sekunden när han öppnar ett öga. Men han har LÅNGT kvar innan han kan mäta sig med lilla E.3 kommentarer på inlägget “Slut på smekmånad”

 • Alfva

  Du kommer fixa det galant, det är jag säker på! Jag skulle nog också egentligen vilja ha några längre dagar, för A är inte redo att gå hem när vi hämtar nu kl 15. Hon blir fly förbannad och det tar minst en halvtimme att ta sig därifrån. Tur att E än så länge är nöjd att ligga och vänta.. Eller sova.

  Haha, vi får ta ett riktigt kort med en vettig kamera och arkivera för studentbilden tror jag. Så jäkla skön!

  2012-02-24 kl 11:30 f m
 • Moa – Dagens blogg tävling ♡

  Åh va söt!

  2012-02-24 kl 6:37 e m
 • i min lilla lilla värld

  Här hemma är det ju detsamma, men Dixie anpassade sig otroligt snabbt faktiskt. 3-4 mpnader sen somnade hon på samma tid varje kväll =) och gör fortfarande.

  2012-02-25 kl 11:07 f m

Kommentera


åtta × = 72