Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Snälla storasyster Tyra

2013-09-12 @ 23:07

20130912-230511.jpg

Folke ser ju väldigt mycket upp till Tyra. Fladdrar hon med en arm så gör han samma sak, sätter hon på sig skor så gör han det osv osv osv. Han gör i princip allt som hon gör. Tyra är å andra sidan väldigt trygg i nya situationer med lillebror, hon som annars är av en ängslig natur. Hon är inte det barnet som gillar bebisar och småbarn, men sin lillebror har hon full koll på. Hemma bråkar de ofta, men det handlar ofta om vem som ska ha vad, vem som kommer först och sådana saker. Båda två är specialister på att läsa av varandra, och ofta vet den ena vad den andra har i görningen, och så blir det ett himla liv när dem trilskas. Men det är ju det som är syskonlivet. Tyra kan ju oftast inte alla förstå varför man ska hitta på saker utan Folke, och Folke han är skitsur när inte Tyra är hemma. Går mest runt och morrar och har inte lust med nått.

På dagis verkar det ha blivit lite av en snackis bland pedagogerna den stunden när Folke hittar Tyra på gården. På eftermiddagarna går hans avdelning nämligen över till där Tyra är. Och han blir så sjukt glad. Jag har bevittnat detta på håll och det är sanslöst roligt. Även Tyra gillar det här, hon blir direkt storasyster Tyra. När jag har hämtad båda på samma gård så har hon stått precis bredvid och vaktat på honom när han gungar eller liknande, eller så har han stått klistrad bredvid henne när hon gör nått.

Idag när Markus hämtade hade hon och Folke lekt tillsammans. Hon hade gått och hämtat lastbilar ut förrådet och fixat till Folke. Så himla snällt av henne. Det gör mig innerligt glad.Kommentera


åtta × 3 =