Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Snart 3 år

2012-09-25 @ 13:00

Hon som snart blir 3 år har börjat att ändras lite här på slutet. Hon är mer känslosam nu än någonsin. Hon blir jätteledsen om hon blir tillsagd utan att förstå varför eller är beredd på det, jätteledsen blir hon. Hon börjat koppla konsekvens och påverkan och vet vad hon ska göra för att vi ska bli arga men även vad hon ska göra för att vi ska bli glada.

Hon som alltid varit en sån som lägger märke till allt har nu även börjat analysera saker. ”Varför är det så” frågar hon ofta. Hon funderar och ofta drar hon helt egna slutsatser. Idag vid frukosten så sa hon lite triumferande att hon trodde att hennes hallon var kalla för att påsen de låg i blir kall i frysen. Det var ju ganska bra tänkt.

Överlag så funderar hon mycket och börjar lägga ihop ett och ett. Antar att all den starka trotsen och skriken mynnar ut i sånt här. Och det är ju trösten när vissa dagar är en kamp, att det inte är helt förgäves.

So far så verkar Tyra bli en iakttagare som ser allt och lägger det på minnet, och hon har en stark känsla för vad som är rätt och fel. Hon älskar att kunna kommunicera med lillebror och allt oftare vill hon vara nära, hålla hans hand och göra han glad. Lika ofta skriker hon han rakt i ansiktet när han bokstavligen klättrar upp på henne och drar i hennes kläder och halsband. Men vem gillar det?

Just nu har hon lagt kritorna åt sidan och bytt ut dem mot Lego. Hon kan sitta hur länge som helst, och då överdriver jag inte. Hon bygger mycket även på dagis och fröknarna har visat allt hon byggt och velat ställa undan.

20120925-125728.jpg
När hon är trött efter en lång dag så brukar det kännas bra att hålla lillebror i handen. Han njuter såklart varje sekund hon ger han lite kärlek.En kommentar på inlägget “Snart 3 år”

  • Frida – Militärmamman

    Så vackra ord så jag blir tårögd! Tänk vad mycket kärlek dem rymmer!! <3

    2012-09-25 kl 10:10 e m

Kommentera


5 + nio =