Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Söndag

2011-09-25 @ 15:13

Dålig blogghelg, eftersom ingen kamera har varit aktiv under helgen. Markus sprang Lidingöloppet och överlevde, jag och Tyra var och testade lite vantar och sånt för att veta vad som passar henne bäst.

Av allt vi testade så måste jag nog säga att Didrikssons vantar satt som smäck, även fast jag fortfarande tycker Molo har de absolut snyggaste. Jag tyckte att PoP vantar var svåra att få på och satt inte alls bra, men det kanske inte var de där populära ”dagisvantarna” som jag testade på henne, de kanske kommer in lite senare. Men än så är det knappt höst i Stockholm, så vi har tid på oss. Var iallafall hyfsat smart och köpte en varmare höstmössa till henne, trots att vi knappt börjat använda mössa överhuvudtaget, men det kan ju slå till och bli kallt.

Idag var vi faktiskt och beställde en ny soffa från Mio. Det har vi funderat på sen vi flyttade in för nått år sen i huset, men det har inte blivit prioriterat. Dessutom så kan vi inte ha nån stor soffa, utan en ganska liten, och det har varit svårt att hitta en divansoffa med rätt mått. När vi har klart övervåningen så har vi ett allrum där, och då får vi nog plats med en mycket större soffa. Tanken är ju att det vi har som vardagsrum nu ska vara lite mer av matrum/allrum i framtiden. Barn verkar ju ha egna små tv-rum på deras egna rum nuförtiden, så i framtiden kanske vi inte har behov av att ha två TV-rum om de ändå ska sitta och häcka på sina tonårsrum.

Apropå rum, för oss är det självklart att syskonen ska dela rum. Det hade de fått göra även om vi hade de tre sovrum som är på övervåningen klara. Jag har delat med mina syskon, och tryggheten att sova ihop är ju oslagbar. En smart grej som en kompis gjort i deras radhus, är att de har två barnrum men dem har gjort ena till ett rent lekrum, och det andra rummet till ett rent sovrum (med sängar och böcker) Jag tycker det var en bra idé, att man har ett rum där dem kan stoja och leka, och sedan ett lugnt rum där man bara sover eller kanske drar sig tillbaka om man vill ta det lugnt. Det blir ju lätt sen och ge dem egna rum när de är stora nog för det.

Men jag gick runt och tittade på lite större sängar till Tyra på Mio, och det är ju supersmart med sådana där sängar som är lite högre och som sväljer en hel del förvaring under. Frågan är bara när hon är mogen för en sån? Hon kommer ju sova själv i sitt rum tills hennes syskon blir typ ett år eller kanske yngre, så det är ju en bra stund kvar. Vad är hon då? Hmmm, tre år nästan. Då kanske det känns mer som en självklarhet än vad det gör just nu.

Ett problem med att åka till Mio är att man hittar så mycket saker som man känner att man absolut behöver. Vi kom ”bara” hem med en ny lampa förutom soffan. Men jag kan köpa ett tiotal andra saker också om jag hade råd. Stalands vågar jag knappt gå in på för jag vill ha en massa stringhyllor. Som tur är hatar Markus stringhyllor, så jag kommer ändå inte få fylla en hel vardagsrumsvägg med string, som jag vill, och det är kanske lite tur det också.

string
Jag hade lätt fyllt en vägg med den här stringkombinationen.Kommentera


ett + 1 =