Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Stadsmuseet

2013-01-24 @ 16:57

Jag fick nått infall idag att vi skulle till stan och bl.a. besöka Stockholm Stadsmuseet och deras Alfons Åberg utställning som sjunger på sista versen. Tyra hade en önskan om att åka buss och inte tunnelbana, vilket passade perfekt eftersom Folke behövde sova och sover inte så bra i tbanan. Vi tog bussen till Skanstull och sen trean till Slussen. Det var faktiskt ganska bekvämt att slippa rulltrappor och kissiga hissar.

Väl framme så började vi med att äta lunch. Det var en bra idé eftersom det kom en massa förskolor/skolor samtidigt, och när vi väl var klara med mat och toalettbesök så var de andra barnen nästan påväg att åka igen. Skönt, för dem rev verkligen runt och var lite för intensiva för mig.

Alfons utställningen var ok men inte något speciellt. Tyra fick tag på utklädningskläderna och klädde ut sig till Milla och satt mest och körde i en buss som dem byggt upp. Det finns ju alltid några lekrum på Stadsmuseet men vi var inte där så mycket eftersom det var där skolbarnen var. Men det såg helt ok ut med en borg och lite mysiga krypin.

Sen var det inte helt fel att båda barnen somnade i vagnen och jag fick en lugn och solig promenad längs Skeppsbron. Imorron ska jag till jobbet själv och tänker spendera eftermiddagen i stan. Behöver bl.a. handla nya jobbkläder, är det nått jag sällan handlar så är det kläder till mig själv. Sorgligt.

20130124-165311.jpg I Alfons kalasrum kunde man leka”sätta knorren på grisen”

20130124-165420.jpgTyra som Milla

20130124-165453.jpgMilla åker buss med stora Alfons och lilla Alfons

20130124-165530.jpgLivet är ganska simpelt när allt man behöver är sol och sovande barn.Kommentera


4 × = tjugo