Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Syskonvagn? Vill du sälja din singelvagn till oss?

2011-09-26 @ 08:30

Jag tycker det är supersvårt att veta om man behöver syskonvagn eller inte. Frågan är HUR LÄNGE som man har behovet, och vi har inte lust att köpa en vagn som funkar i nått halvår. Dessutom är ju bebisen jättelätt att bära i sele de första 6 månaderna, så om jag absolut ska själv nånstans och Tyra inte villl stå på ståbräda så kan jag väl ta bebisen på magen i sjal, lite så tänker jag. Det kanske är jättenaivt, bebisen kanske inte alls vill ligga i sjal. Men den dagen det problemet.

Den syskonvagn vi hade kunnat tänka oss är en Urban Jungle duet, deras nya syskonvagn. Det är den enda syskonvagn vi tittat på som vi skulle få in på ett smidigt sätt i bilen, den ”gamla” UJ är alldeles för stor och tung för att vi skulle orka kånka runt med den i bilen. Och här hemma klarar jag mig med en singelvagn, eftersom jag ändå aldrig tar långprommisar med Tyra längre, och ner till dagis eller lekparken kan hon gå eller åka ståbräda. Jag har inte ens tittat på de dyrare syskonvagnarna (över 10 000 kr), eftersom vi ändå inte kommer köpa nån sån dyr vagn. Iallafall, den nya Urban Jungle syskonvagnen är 67 cm bred och smidig. Men problemet är att 67 cm delat på två är 33,5 cm. Ta bort lite för chassit så är vi nere på sittdelar på typ 30 cm. Vi pratade med en försäljare och han trodde inte att Tyra skulle få plats i den så länge. Och att få plats med vinterkläder och åkpåse och hela den biten är tveksamt. Dessutom är hon ju hyfsat lång (90cm), så hon skulle nästan ta i sufletten redan nu när hon sitter. Hade hon vart 1 år hade den nog varit perfekt.

mountain-buggy-duet-5_big

Så svaret på om vi skaffar syskonvagn är nej. Men med reservation att vi ångrar oss, men då får det nog bli den ”gamla” UJ om Tyra ska få plats i den. Men det kan vi köpa när behovet uppkommer. Däremot så funderar vi på att köpa en ny singelvagn, eller ny och ny, en begagnad. Så har nån typ en Teutonia Spirit eller liknande att sälja så hör av er. Eftersom jag kommer behöva vagnen i snö och snömodd så funkar inte vagnar med två mindre hjul fram, tyvärr. Hade jag bott i stan hade jag köpt en direkt, så himla smidiga alltså. Så helst en trehjuling med låsbart framhjul.4 kommentarer på inlägget “Syskonvagn? Vill du sälja din singelvagn till oss?”

 • Angelica

  Tycker det finns så många och snygga syskonvagnar..Önskar att C hade ett syskon på vgså jag också fick välja och vraka i syskonvagnsdjungeln :P

  2011-09-26 kl 8:41 f m
 • Hanna

  Nej, tyvärr är det inte vi som ska flytta :)

  Vi köpte en Emmaljunga nu till Matilda som även Bianca får plats i i fotändan. Mest går hon ju och en ståbräda ska inhandlas i veckan.
  Syskonvagnen var det mest onödiga köpet för oss. När Bianca absolut vill åka så har jag Matilda i sele, det går hur bra som helst! Hon trivs nästan bäst så ändå, då får hon ju vara nära nära, som de flesta bebisar vill i början.

  2011-09-26 kl 10:26 f m
 • Maria

  Det där beror så mycket på hur det äldre barnet är.. hur mycket det är vant att gå och hur mycket man går som familj… och vad man har för alternativ. Kan man ta bilen´om det kniper?

  Vi använde syskonvagnen flitigt till de tre första för det var tätt emellan. Men Talitha var 2,5 år när Gideon föddes och då använde vi syskonvagnen knappt alls.

  2011-09-26 kl 11:29 f m
 • Alfva – i preggoland!

  Gah. Syskonvagnsdjungeln gav mig panik, så jag la ner. Tänker lite som dig att jag får väl slänga ner bebisen i bärsele eller nåt… Hmm. Skitsvårt och hopplöst.

  Förresten, hade du tänkt att Tyra skulle få plats i en Spirit S3 får du nog tyvärr tänka om. Vi fick byta bort den när A var drygt 15 månader eftersom hon slog i suffletten, Tyra är ju betydligt längre än vad hon var. Den nya 2011n ska iofs vara längre i sittdelen har jag läst. Min är från 2009, jag hade tänkt sälja den men har inte kommit så långt än. Mest för att jag inte vet vad sjutton jag skulle ha för något istället då…
  Dessa jäkla vagnar… ;)

  2011-09-27 kl 12:37 e m

Kommentera


9 × = trettio sex