Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Tack!

2011-08-30 @ 13:27

Tack för att ni finns ni underbara människor som tar hand om andras barn hela dagarna. Jag tänkte på det när jag gick från förskolan idag, vilket jäkla jobb de gör alltså. Idag är andra dagen som Tyra går en hel dag själv. Det är 6 timmar som hon är där, men från imorgon när vi börjar jobba båda två så blir det mellan 7 och 8 timmar. Vi siktar på 7 timmar den här första tiden iallafall så hon får en light start. Men hon har kanonbra vuxna runt om sig så det kommer gå så bra så. Idag när vi kom var de lite äldre barnen från hennes avdelning redan ute och gungade, de vinkade och ropade ”hej Tyra”, och Tyra vart så glad så leendet gick från öra till öra!

Igår hade hon inte gråtit en skvätt när Markus lämnade henne, och hon var glad i hågen när jag hämtade henne. Men hon hade svårt att slappna av på morgonen och det tog lång tid innan M kunde gå ifrån. Idag kände jag att det är lika bra att göra avslutet kort. Hon VET ju att vi ska gå, så hon blir bara klängig och gnällig så länge som man är kvar. Jag satt med i en kvart ungefär, sen sa jag till att jag tror att det är dags. Tyra skrek och grät. Men under tiden som jag gick från det rummet till kapphallen för att sätta på mig skorna så lugnade hon ner sig. Man ser nämligen in i det rummet från kapprummet, så jag ville titta lite hur det gick. Det är skönt att gå hem när man vet att hon blir tröstat av sina ”fröknar”.

Innan jag sa hejdå så satt hon i en soffa med en kompis och de petade varandra på fötterna och skrattade och kramades, och Tyra la sig i hennes knä som hon verkar göra när hon ska gosa med andra barn. Så det verkar finnas kompisar att mysa med iallafall, hon kan vara lite myssugen när hon behöver ta det lugnt en stund!

Ska faktiskt bli skönt att åka och jobba imorron. Jag blir alldeles för rastlös av att sitta hemma. Och de där dagarna förra veckan när Tyra slutat tidigt från dagis och vi ska hitta på nått efter lunch så har jag känt mig riktigt ringrostig som hemmamamma, har inte riktigt vetat vad vi ska hitta på och tiden har liksom segat sig fram…Jag är ganska less på att gå till lekparken.

20110521-132411.jpg2 kommentarer på inlägget “Tack!”

 • i min lilla lilla värld

  Va skönt att du känner så för dagis. Jag är likadan. Speciellt nu när jag är höggravid är det otroligt skönt att få lite avlastning 3 dagar i veckan. Dessutom verkar ju Wilda ÄLSKA det..

  Ingen bebis än tyvärr

  2011-08-30 kl 9:50 e m
 • Lilla H

  Det är verkligen guld värt att ha bra personal på förskolan som verkligen bryr sig. Själv hade jag tyvärr aldrig kunnat jobba där, hade fått panik på alla barn efter ett tag. Fast jag jobbar ju på BB och där får jag inte panik. Dock är barnen ej så mobila där.

  2011-08-31 kl 4:19 e m

Kommentera


6 × sex =