Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Torsdag

2012-03-29 @ 12:09

Som tur är ligger lilleman rejält nedbäddad och skyddad mot vind i sin vagn, för herrejisses vad vårens bara tvärbromsade idag och det blåste kalla vindar från havet. Vi har ändock spenderat förmiddagen utomhus. Tack vare en äppelmuta så lyckades jag få till 30 min powerwalk med ungarna i vagnen, vilket är lite av en bedrift när det gäller Tyra. Men en frukt i handen som räcker sisådär 20 minuter gör susen. Sen så visste hon ju att vi förr eller senare skulle komma till slutstationen; lekparken.

Nu tycker jag det faktiskt har blivit riktigt behagligt med att ha båda barnen hemma. I början var det lite skrämmande. Men man anpassar sig snabbt till två stycken. Dessutom märker man ju hur Tyra och Folke mer och mer lär känna varandra, och får Folke sitta i sin babysitter och vara i samma rum som Tyra när hon håller på och sjunger och leker så är hans lycka gjord. Och min med, för en lugn och nöjd Folke är en lugn och glad mamma. Det är väl det ni menade kanske ni som kommenterade förut om att det är lättare med två barn. Att dem kan underhålla varandra lite. Jag får se lite av det mer och mer för varje dag. Men Tyra tycker ju inte att en bebis är sådär jättespännande att leka med, så det är ju främst Folke som njuter av att kunna underhållas av sitt syskon.

Innan vi stack ut idag så målade vi. Liw tipsade om en typ av penslar med färg i sig, så man slipper det där geggandet och spillet med vattenfärg. Nu har vi väl typ samma läsare (vi verkar vara ett antal bloggar som liksom hänger ihop vad gäller läsare) men för er som inte läser Liws blogg så skickar jag tipset vidare. Funkar superbra och det blir rejält med färg. Tips är att doppa och fixa iordning penslarna innan ni ger det till barnet, är lätt hänt annars att dem dränker ner dem i vattnet (åtminstone mitt barn) och så blir det inte så mycket färg sen utan mest vatten. Tyra kände sig riktigt inspirerad idag tror jag och målade en massa teckningar.

20120329-115130.jpg20120329-115151.jpg5 kommentarer på inlägget “Torsdag”

 • karin

  HÅller med dig om allt angående att ha två barn. Jag märker också hur Nils skiner upp som en sol när Lova ger honom uppmärksamhet. Iaf av den goda sorten, för ibland är hon svartsjuk och då är det inte lika kul.

  SV: Ja vi har inte behövt ha Lova på nattis, men det ÄR Mysigt. Förskolan ligger i 2 villor bredvid varandra och det är små barngrupper och perosnaltätt. 10 barn i Lovas grupp men eftersom de inte alla är där samtidigt så är det oftast 3-4 barn där bara. Men nu måste hon sluta till hösten (har just bloggat om det).:(

  2012-03-29 kl 12:38 e m
 • Liw – mamma till två inom 16 månader

  Kul att hon gillade dem, ser att ni är lite bättre förberedda än oss med ett riktigt förkläde för ändamålet. Vart har du hittat det?

  Här har det förövrigt varit sjukt konstigt väder, aprilväder några dagar för tidigt, med +10 grader vid 9 och sen hagelstorm vid 13… Galet !

  Ska nog prova din äppelmuta här med för med Mait i vagnen kommer vi knappt utanför dörren, hon ska gå gå och sen gå lite mer…
  kram

  2012-03-29 kl 3:51 e m
 • Hanna

  Vilka smarta penslar! Det måste jag köpa :)

  Jag har tänkt på det där jag skrev om att det är lättare med två barn än ett..det kaske lät lite drygt :S Jag ber om ursäkt för det!
  För i början var det såklart en kamp. Men som du skriver, man kommer in i det. Och ju äldre barnen blir, desto lättare blir det.
  Bianca har alltid varit ett ”krävande” barn. Men nu när Matilda finns så har de varandra också. Det är inte bara mamma mamma mamma. De leker för fullt, avgudar varandra och kan roa sig själva under längre stunder hela tiden. Det är klart att allt tar längre tid med två barn..påklädnad, ena ska äta själv den andra matas, synka sov-och matrutiner.. Men ändå, i vår familj så har det på ett sätt blivit lugnare med två barn än bara ett.

  2012-03-30 kl 8:39 e m
 • linsan

  Men inte tog jag det som drygt! Mer som en uppmuntran att det blir bättre! Men hittills är det lättare än vad jag trodde med två. Tyras trots hade ju varit lika tuff att bemästra oavsett Folke. Men visst ser jag framemot om nått eller några år när dem kan roa varandra. För Tyra blir rastlös och har tråkigt själv ibland, lillebror kommer nog fylla ett tomrum hos henne.

  2012-03-30 kl 9:27 e m
 • Ullrika

  Hehe! Stalkade hit till dig via Karins blogg och jajemensan; hade jag inte rätt att vi rör oss i samma bloggkretsar :)

  De är jättebra de där penslarna! Perfekta för kladdfobiker som jag.

  Nu ska jag ”snoka” vidare hos dig!
  Tjo!

  2012-04-04 kl 2:42 e m

Kommentera


fem − 1 =