Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Två barn på dagis

2013-08-30 @ 07:32

jagochfolke bloggFolke blogg

Idag är sista dagen på inskolningen av Folke. Han är betydligt mindre berörd än Tyra. Förbannad blir han när Markus går, men det går över sen. Tyra kunde ju bli sorgsen och ledsen flera gånger under dagen, och det kändes ju rätt rejält. Men hon var också mycket mer medveten.

Igår hämtade Markus Tyra först och sen gick dem tillsammans och hämtade Folke, han går på en mindre och mer anpassad småbarnsgård. Det vart mer verkligt för Tyra också att Folke nu går på hennes dagis, hon kände sig nog ganska stor! Han hade suttit och lekt så bra och var glad när han hämtades. Han hade ätit och sovit utan problem dessutom. Sen var han pigg och busig och på strålande humör här hemma tills han somnade på en millisekund på kvällen. Skönt.

Tyra kunde ju prata och var väldigt mer medveten vid 18-månader, så henne kunde man fråga lite mer vad hon sysslat med på dagis. Folke är inte riktigt på samma sätt, men nog tror vi att han faktiskt vid middagen berättade att han hade hoppat på hoppmadrassen. För det mesta när man frågar Tyra var hon gjort bemöts man av suckar och himlande av ögon. Men ibland delar hon med sig, hon har bl.a. fått lära sig att väva och håller på att göra en garnboll. Och hon är frustrerad över att inte kunna göra lika hög fart på gungan som Meja. Och så säger hon att fröknarna aldrig lyssnar på henne. Lite så är hennes dagar, hon trivs som fisken i vattnet. Men hon sörjer att inte få vara hemma med oss, fortfarande alltså. Hon kommer nog alltid göra det.Kommentera


+ 9 = tolv