Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

V.25 hos barnmorskan

2011-10-25 @ 20:07

Så har jag återigen träffat min barnmorska efter ett ganska långt uppehåll. Det är verkligen skillnad att vara gravid andra gången, eftersom man aldrig går till MVC känns det som.

Idag var iallafall första gången jag träffade henne sedan i början på juli, och det var skönt att få prata lite med henne. Vi pratade såklart en del om mina fogar, och hon tyckte nog att bebisen låg ganska långt ner också, vilket kan bidra till att det blir ett ökat tryck mot just bäckenet. Men mina värden var väldigt bra, och en viktuppgång på 5 kg. Det sista vet jag inte om det är bra eller dåligt. Jag gick nog upp mer förra gången, MEN, den här gången hade jag ju tre stycken härliga bonuskilon från förra graviditeten. Jag gick upp 20 kg förra gången tror jag, om jag kom ihåg rätt. Men förra gången så gick jag upp det mesta under den senare delen av graviditeten, så jag har nog en hel del kilon att se fram emot de här sista månaderna.

Eftersom att moderkakan ligger i bakvägg så hörde hon bebisen så fint genom trätratten och behövde aldrig nån doppler. Hjärtat tickade på i 140, och jag tror det är ungefär samma som Tyra. Tyra låg på mellan 142-147, men vissa gånger var hon uppe mot 150 hjärtslag. Mitt blodtryck är lägre den här gången, förra gravidteten tyckte BM att det var lite högt ibland och ville att jag skulle tänka noga på att inte stressa. Men jag tycker jag har mer i tankarna och stressar lite mer nu, och ändå så ser blodtrycket bra ut. Så ibland vet man ju inte alltså vad det är som egentligen påverkar….Bebisen ligger iallafall på tvärsen och sparkar åt alla väderstreck. Ganska mycket på kvällarna och nätterna, och den är inte förtjust i att jag halvligger på mage, då blir det väl trångt för den. Och då säger den till och sprattlar runt värre än någonsin. Så samma bestämdhet som Tyra verkar syskonen ärva iallafall.En kommentar på inlägget “V.25 hos barnmorskan”

  • Linda

    Håller med dig om att det är skillnad på att vara gravid med tvåan. Jag var väldigt sällan hos barnmorskan fram tills nu i slutet.

    2011-10-26 kl 1:16 e m

Kommentera


6 + sju =