Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Vaccingnäll och Trollbäcken

2013-01-31 @ 13:17

Tänk att det där med vaccinering betyder att mina barn inte sover på natten och behöver typ ett dygn innan dem kommer tillbaka. Folke och Tyra har reagerat på samma sätt vid alla vaccinationstillfällen. Sover och äter dåligt. Imorse så var Folke fortfarande gnällig, men feberfri, så jag beslöt att fullfölja dagens planer.

Vi testade att åka till kyrkans öppna förskola i Trollbäcken. För er som inte känner till Tyresö (ni är väl typ tre läsare som känner till det) så ligger Trollbäcken på andra sidan kommunen. Det är en liten bit att åka så det har aldrig varit på tal att testa deras öppna förskola. Men nu så var det en mamma igår som jag träffade på nere vid Strandtorget som skulle dit och undrade om inte vi också skulle vilja det. Det är samma pedagoger som på våran öppna förskola i Strand, och Tyra blev minst sagt glad att se dem. Ena pedagogen hade en liten lässtund med Tyra och några andra barn i hennes ålder, och hon tyckte det var jättemysigt.

Folke sov mest i Ergon på min mage, men när han vaknade och lekte lite så var det gnälligt och mammigt. Lill skrutten hade väl ont. Vi åt lite lunch när han vaknade sen åkte vi hem. Men Tyra visar att hon faktiskt fattar att det är nått med Folke, hon känner nog det. När han var vaken vek hon inte en sekund från hans sida, och fräste lite ilsket åt mig när jag pratade med en annan mamma samtidigt som han vill upp i min famn, ”men mamma ta upp honom då!”

Men det var en lugn och bra start på dagen. En sak jag gillar med kyrkans öppna förskola är att man har ett rejält avslut med sång och ljus. Det är så mysigt med ljusen tycker jag.

20130131-131500.jpg Tyra fick tända våra tre ljus

20130131-131538.jpgVakande storasysterKommentera


3 + = sju