Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register
26
januari

a while ago..

Skrivet av den 26/1/11 - 11:38

Hej

Ett tag sen igen.Det är bara det att det finns ingen större drivkraft just nu att orka med ens det vardagliga, så bloggandet och  mycket annat i livet blir enormt ansatt och  kommer  i skymundan! Tyvärr!

Vill bara tipsa om en bra hemsida om en tjej som befunnit sig där jag är nu! Där kroppen är sjuk och påverkar psyket så pass att många  tror att det är psykiskt allting! Jag vet  ju inte riktigt än vad som är fel med mig, mer än jag VET att det inte är på mental basis.Starkt misstanke är ju kortisolbrist men eftersom man inte kan ta scandlabs tester på 100% eftersom de saknar forskning på det de gör, så kan jag inte säkerställa att det ÄR kortisolet som är problemet,trots att jag hade ruggigt dåliga värden på det provet gjort där.Därmed inte sagt att scandlabs tester INTE kan tas på allvar, men i nu läget vill jag inte göra det.Det jag måste gå på nu, är bara att det i kroppen känns att något är ”FEL”!Jag är trött innan jag ens klivit upp på morgonen, och just nu känns ingenting roligt, har ingen motivation göra något, och blir helt slut för ingenting. Har inte gråtit lika mycket den senaste veckan, som innan dess, då var det  tårflöde dagligen.För att inte tala om värken, och paniken över att befinna sig i den ofungerande kroppen dagligen!! Fruktansvärt att känna såhär, när jag vet att jag tycker om livet, och att jag i grunden är lycklig,men min hjärna spelar mig ständigt ett spratt. Och något som oxå talar för att det är rent kemiskt är mina kvällar; då kommer jag oftast (förutom en tung period nu i vinter efter intag av en medicin mot endometrios då jag knappt orkade leva vidare) upp i normal livslust/livsglädje/motivation till livet osv men då är det nästan dags att gå att sova. Sömnen verkar vara oerhört viktig för mig, för somnar jag inte helst innan kl 23 blir förutsättningarna sämre dagen efter.Lyckades somna halv tio-  tio två kvällar och då mådde jag rikitg hyfssat några dagar.

Tänk om skolmedicinen och läkarkåren kunde förstå att alla mentala/psykiska tillstånd och sjukdomar HAR med oblalanser i hjärnan att göra, i det centrala nervsystemet. Det är ju allmänt känt att psykoser och schizofreni har med dopaminet att göra. Vid Parkinson är dopaminet för lågt och vid schizo för högt!Depression beror  ju serotoninbrist och/eller dopaminbrist och möjligtvis andra signalsubstanser som GABA mfl Så varför ska man vid en depression skickas iväg till en psykolog? Det kan ju visserligen bottna i annat man behöver bearbeta,men det kan ju verkligen bara vara rent kemiskt! Och förstås både och.Eller det är ju  så att för att känna ex sorg måste en ren kemisk process i hjärnan komma till först innan man kan känna känslorna! Här har läkarkåren något att jobba på!!!Vad kom först tanken eller känslan? (hönan eller ägget teorin!)

Så till länken; läs denna tjejs historia!Helt otrolig!!!!

http://www.serotonin.nu/articles.asp?ID=110

kramKram

Publicerad i Dagboken,Hälsa/Personlig utveckling | Inga kommentarer


12
januari

god fortsättning på 2011

Skrivet av den 12/1/11 - 22:51

Oj det va länge sen. Har haft det och har det tufft. Hälsan fortsätter att spöka och leva fasen med  mig! På börjat utredning hos en specialist för såväl kortisolbrist i blod och urin samt sköldkörtelproblematik. Inga barn i sikte som antagligen förstås!

Funderar på att byta portal på min blogg eftersom jag just nu är så långt ifrån barnaverkstad man kan komma. Vad gör jag på minbebis liksom?Är det för att visa att det minsann inte ska vara så lätt kanske att få dessa små underverk….Eller varför  kan jag undra!Kanske bör jag föra livets motstridigheters talan och visa på att allt inte är guld och gröna skogar i detta med att vilja få barn, att resan kan vara minst sagt stridig, jävlig och plågsam,vilket jag vet att ni alla som kämpar med mig vet och känner utav var evigaste sekund ni oxå fajtas med problemet-barnlöshet, och kanske med hälsan f ö!Men det kännns som barnlöshetskomplexet ändå bleknar i förhållande till det jag just nu genomgår, en kamp för att må bra.Ha en frisk kropp!

Lite intressanta länkar för de som vill fördjupa sig i ämnet; kanske lider du själv av dessa problem eller känner någon som gör det…

http://www.hypophysis.se/aktuellt_hormonellt0702.html

http://www.karolinska.se/Verksamheternas/Kliniker–enheter/HypofysCentrum/Om-hypofysen/Hypofyssjukdomar/Brist-pa-hypofyshormoner/ACTH-brist/

http://www.internetmedicin.se/dyn_main.asp?page=2344

http://www.hypo2.info/hem/binjurarnas-roll

Vad som hittills visast är brist på kortisol i salivtest (scandlab), ska mätas i urin nu 24 timmar, för att bena ut hur kortisolbristen ser ut.Jag har alla symtom man kan tänkas ha på just kortisolbrist.Dessa är även snarlika underfunktion av sköldkörtelsymtom vilka jag även påvisar många utav. Sköldkörtelproblem finns desstuom i släkten,vilket oxå är en faktor att luska vidare menar doktorn.Därav kommer inte min läkare att ”ge sig”, eftersom han vet att sköldkörtelproblematik är ett mycket underdiagnosticerat tillstånd och han vet att testerna inte är 100 % tillförlitliga. Självklart hoppas jag det inte är fallet, det skulle ju räcka med bara kortisolbristen att må som jag gör emellanåt, som en disktrasa…

Men fortsätter hålla tummarna för er andra som kämpar meder bebisönskan, hopp om många små underverk som föds 2011 – och av er som kämpar så med ivf,och insemination och andra sätt som finns att tillgå! Lycka  ill

Stor kram

Publicerad i bebisresan,Dagboken,Hälsa/Personlig utveckling | Inga kommentarer


04
december

Hormoner är nyckeln till hur vi mår!

Skrivet av den 04/12/10 - 13:36

Det var länge sedan nu. Tänkte göra ett inlägg om hormoners betydelse på hälsan, och hur mycket de faktiskt är med och styr oss i vårt dagliga liv. Om inte annat har jag verkligen fått märka det, som har låga nivåer av diverse hormoner (binjureutmattning med låga kortisolnivåer, och DHEA-nivåer och med all sannolikhet även låg progesteronhalt i förhållande till östrogen (=endometrios) och sköldkörtelhormon T3 och T4)och som genomgår behandling nu mot detta.Jag har valt den alternativa sjukvården eftersom jag ser sådana brister i skolmedicinska vården.

Jag läser mycket nu, och man skulle kunna säga att jag studerar, tyvärr minns jag inte så mycket efteråt vad jag läst (eftersom jag har minnesstörningar)men det jag läser om ger mig så mycket svar på varför jag kan må som jag gör vissa stunder och andra stunder inte.

Kosten har ju som vi borde veta (på 2000-talet)större betydelse än vi tror för hur vi mår. All mat inenhåller ämnen som i sin tur påverkar vår kemiska blans i kroppen, signalsubstanser och hormoner och olika kemiska processer i kroppen, så vad du äter är vad du blir helt enkelt!!! Vi mår ofta,observera ordet ofta,  inte alltid, som vi förtjänar skulle man kunna säga- tar vi inte hand om oss själva på bästa sätt, ja då mår vi därefter. Men det är så mycket som påverkar tex mående och hälsa, och sjukdom (genetik, arv miljö)så därför skriver jag ofta, inte alltid. Du kan ju födas med ex ett nedsatt immunförsvar och då är inte kosten bara problemet.

Jag håller helt med  Anna Skipper, Sanna Edhin och alla andra kostvetare och näringsnutrister, det är verkligen så att ofta mår vi ju som vi har behandlat oss själva. Saknar vi ämnen i kroppen kan vi inte fungerar optimalt, och det märks på än det ena än det andra sättet. Jag märker det dagligen.Att jag saknar än det ena än det andra ämnet i kroppen för min kropp fungerar  långt ifrån optimalt just nu. 

För mig har det ju fått gå så långt att mina binjurar inte orkar producera så mycket kortisol längre, och därför är nivåerna så låga(speciellt mornarna), och kortisol påverkar i sin tur serotonin, adrenalin, noradrenalin osv Äter jag då en bristande kost, eller anstränger mig utöver vad min kropp orkar med (och det är inte så mycket man kanske orkar när binjurarna är uttröttade)då faller jag djupt ner och blir kanske tröttare, ledsnare och allt blir svajjigare än hos en frisk människa som även hon blir trött. Jag kanske inte kan vila en natt bara så är jag på topp igen nästa dag, utan jag måste verkligen lägga om min livsföring, och varva ned, och ta det coolt, och a och o är ju detta med blodsockerbalansen som måste hållas jämn. I värsta fall kan det ju annars leda till Diabetes, om vi sköter om oss alltför dåligt, och jag är väl lite utsatt eftersom kortisol i sin tur påverkar just insulinreglering och sånt.Alla bör ju hålla en jämn blodsockernivå för att må bra, allra helst jag annars mår jag katastrofdåligt.

Jag trodde inte man kunde ”gå in i väggen” två gånger. Men jag lyckades. Först med en rejäl stressreaktion, sen kom kroppen efter, 4 år senare. Just för att jag inte bromsat i tid och förstått allvaret i att äta rätt, och haft balans mellan vila-aktivitet, krav-lust och sedan en massa yttre och intre stress som jag inte tyvärr kunnat påverka så mycket (hälsan, relationer mm).

Vi är liksom inga robotar, utan varelser med ett mycket komplext system som precis som maskiner behöver skötas om på bästa sätt för att fungera optimalt. Man måste tanka maskinen ibland, likaså sin kropp mentalt och fysiskt, ingen kan gå runt på ångor och luft.Hur behandlar vi oss själva?Vi behöver mycket olika behov uppfyllda för att må bra.Mer än djuren.

Men jag lär mig varje dag, hur jag ska bli bättre på att leva efter min nu nedsatta förmåga-hälsomässigt. Och jag tror att allt elände vi går igenom kan leda till något gott i slutändan, om vi förvaltar och vågar ta lärdom av det som händer oss, och vågar utvecklas.I annat fall blir vi ju bara bittra och undrar varför händer detta mig!!(offermentalitet) Insikt, mod och inre styrka är bra vägledare i livet!

TIPS!Läs den intressanta länken nedan, och se hur kroppen påverkar dig, och hur du mår, och vad de olika hormonerna styr.Kanske kan du lära dig något nytt om dig själv!

http://www.halsosidorna.se/Hormoner.htm

//Lindis

(Läs mer om detta i medföljande länken om hormoner!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Publicerad i Dagboken,Hälsa/Personlig utveckling | 1 kommentar


03
november

update

Skrivet av den 03/11/10 - 20:18

Ett tag sen sist nu…Har verkligen inte någon ork/lust alls nu att ägna mig åt cyberspacebloggandet, eller datandet över huvudutaget…

Svårt ens fokusera nu på skriva,det bara flimrar för ögonen, så det blir ett kort kort inlägg, tala om att jag inte övergett bloggen, även om det är en stor PAUS just nu pga hälsan :(

Förutom candida har jag nu fått veta att jag lider av binjurestress…Därav alla underliga symtom i min kropp nu,som jag brottas med. I och med att jag bytte kost blev det än mer talande hur  min kropp faktiskt mår just nu.Kolhydrater,socker,koffein dämpar nämligen de sytom man har vid en binjurestress, eller kortisolbrist som det oxå kallas.Så nu när jag genom candidakosten tog bort det blev det så talande att jag mår som jag gör! Magnesium i min kropp är bristande och ger dessa ökade hjärtslag som jag lidit av sedan förra ivf:en.

Magnesium är kroppens lugnande ”ämne”, utan det blir vi extremt stressade,och utan kortisol kan inte magesium produceras som det ska, jag lider ju brist på både och! Detta är en extremt bra förklaring till varför jag kroppsligen inte fungerar som jag ska nu, varför jag i princip inte tål någon form av stress,och varför jag mår som en skurtrasa och livet känns piss till och från,orkar ingenting och humörssvängningar som en jag gud vet vad..Och hjärtat som bråkat ett tag, och nu extremt svåra koncentrationssvårigheter (skittsvårt skriva detta inlägg, skriver om hela tiden), yrsel, och t o m kan det vara en orsak till att min inflammation och mina muskler värker så, eftersom kortisol är inflammationshämmande och lider vi brist kan vi inte bli av med dessa utan blir en kronisk inflammation.

För att sammanfatta lite kort, det är jobbigt just nu,mycket som får vänta,bl a ett FET,hälsan måste ju gå först, så är det bara..men nu vet jag i alla fall varför…och vad jag ska göra åt det!Reducera och minimera stress nu är a och om ska bli bättre!Sömn och kost oxå jätteviktigt. Och binjurestöd förstås ett måste!

Jag återkommer givetvis, men det kommer nog gå ett tag mellan gångerna!

Va många nya bloggare förresten det var här påminbebis.com! Många nya ansikten!Kul det blivit så poppis att blogga!

Vi ses!

kramkram

Publicerad i bebisresan | 1 kommentar


17
oktober

Min söndagsfrukost..

Skrivet av den 17/10/10 - 10:55

bestod  av 2 avocado, 2 kokta ägg, cashewnötter, pinjenötter, groddar,½ äpple 1/5 dels honungsmelon….

Tallriken såg så fin ut :) (tyvärr inga bilder än)

Anna Skipper here I come 😉

Publicerad i Matlagning/Kost | Inga kommentarer


17
oktober

Servetter är bra till mycket

Skrivet av den 17/10/10 - 10:49

Servettdecoupage

Är otroligt roligt och vid lite träning inte så svårt om man är lite fingerfärdig :)för dig som är sugen att pröva, lägger jag ut en beskrivning hur du kan gå till väga;

det du behöver  för att hålla  på med detta är

  • servetter (finns att köpa styckvis på nätet på tex  eller så köper man ju större förpackningar av sådana man gillar mycket!!!
  • ett föremål att jobba på,vilket kan vara i princip vad som helst! Pappkartoner, pannådukar, ramar,lock till burkar,glasföremål, zinkkrukor, keramik,plastsaker, saker i trä mm
  • lim till servettdecoupage (finns på hobbyaffärer som Panduro)mendet går ävem med tapetlim.det bästa är kombinerat lack/lim vilket jag köper på texPanduro
  • hobbyfärg eller annan färg (vanlig vattenbaserad färg)
  • sax/skalpell att klippa ut motiven med, eller så kan man riva oxå för en mildare kant
  • små ituklippta disksvampar
  • decoupagepensel i skumgumma/alt roller i skumgummi
  • slippappper (inte helt nödvändigt)

Så när du bestämt dig för vilket föremål du ska ”decoupaga” börja med att  grundmåla objektet eftersom servetter är så tunna att de lyser igenom annars. Därför måste man alltid välja en ljus bottenfärg. Försök hitta en färgsom ligger så nära bottennfärgen på servetten som möjligt. Om du vill ha en mörkbottenfärg kan du lägga en ljus ”platta” där motivet kan placeras.Ofta fårdu måla flera gånger. En blomkruka  i terrakotta kan behöva målas upp till 3ggr.Du måste även måla insidan om du ska göra om en blomkruka där du ska ha levande blomor i och utsätta för vatten.Om du inte gör detta kommer det ge fula missfärgningar på utsidan av krukan när du vattnar.

Klipp, skär eller riv sen ut motivet du vill använda.Kanske vill du bara använda en liten blomma från servetten.Pröva dig fram hur stor del av servetten du vill använda genom att provmåtta på föremålet.Ibland får man använda flera servetter för att täcka hela föremålet,då får du försöka göra snygga skarvar och övergångar som inte syns så  mycket.Ju fler ggr du lackar det desto mindre kommer skarvarna mellan servetterna/servettdelarna synas.

Nu när servetten är klar för attanvändas på föremålet ska du ta isär de lager den är uppdelad i (vanligtvis 3 lager).Det ska bara vara det första lagret kvar när du är klar. Om du har svårt få isär lagren kan du använda dig av dubbel häftande tejp i ett av hörnen och försiktigt dra isär.

Nu är det dags att sätta igång; märk ut med en blyertspenna om du endast har ett litet motiv att limma vart det ska sitta på föremålet. Vid större motiv kan det vara lättare att lägga det på föremålet, sedan vika bort halva delen och stryka ut lim där med en speciell decoupagepensel av  skumgummi/alt svamp. Sedan viker du långsamt tillbaka innifrån mitten och utåt kanterna för att eliminera all luft som blir. När du ska stryka ut servetten använder du dig av antingen en trasa eller en lite bit av en disksvamp (den mjukare sidan) som du duttar försiktigt på samtidigt som du håller i servetten med andra handen. Jag tycker det är svårt att inte få några luftbubblor alls men det kan ju  gå  med mycket träning.

När hela motivet ligger på plats ska du låta det torka! brukar vara 2 timmarstorktid. Sedan ska du lacka det med lack/lim så många ggr det behövs. Ju fler gånger du lackar det desto mer hållbar blir ytan. Man kan lacka upp till ett 20-tal ggr. Men låt det torka mellan ggr!

Nu är ditt föremål klart :) Bara att pröva sig fram med olika material och olika design. Egenligen är det inget annat än din fantasi som är din begränsning,man kan skapa riktiga kontsverk om man är kreativ och låter inspirationen flöda!!! det är en superkul hobbyverksamhet!Bra att ge bort som present eftersom de blir väldigt personliga!

Lycka till :)

några objekt jag experimenterat mig fram med är en zinkkruka,en träbricka,en blomkruka i keramik och en gammal skokartong;DSC00592DSC00588DSC00589DSC00597

Publicerad i Decoupagepyssel | Inga kommentarer


15
oktober

Det finns hjälp..

Skrivet av den 15/10/10 - 16:34

Hej

För alla tjejer där ute som liksom jag kämpar med eller rättare sagt emot candida (svampinfektion), eller de som kanske undrar varför de inte blir bra, läs här. Eller för de som vill veta ändå!Man söker förtvivlat på nätet om allt när man har underlivsproblem och undrar vad som är fel, och speciellt när gyneklogerna inte ser något som är fel!!!kanske kan jag hjälpa er på traven där ute!Jag var en av dem, men nu har jag äntligen (hoppas jag) fått hjälp, och fått min diagnos!

I takt med att vår kost ändrats till att innehålla mer och mer socker och snabba kolhydrater och vi börjar komma ikapp amerikanernas socker- och snabbmatskonsumtion och därmed också deras hälsoproblem, får alltfler kvinnor problem med svamp i underlivet.

Candida Albicans

Candida, som albicans (albicans betyder vitaktig) och i andra patogena former drabbar hud, naglar, invärtes slemhinnor oralt, vaginalt, urinärt och analt. Även bronker, lungor och tarm kan drabbas.Har man drabbats i blodet har infektionen gått långt, men tyvärr är det en risk. Candida är också skyldigt till candida septicemia, som kan vara en livshotande systemisk infektion och är allvarlig variant av candidiasis (Candida infektionUnder normala omständigheter hålls svamparna i schack av de godartade bakterierna, immunsystemet och rätt pH. Om tarmfloran störs kan jästsvampcellerna ta något av överhand och omvandlas till en patogen form. Ett tillstånd som kallas candidiasis har uppstått).

Symtom på överväxt av candida kan exempelvis vara:
svullen och uppblåst mage, kliande ögon och öron, trötthet, depression och/eller återkommande förkylningar,humörsvängningar, koncentrationssvårigheter, gasighet, diarré, förstoppning, torr hud, klåda/smärta/flytningar i underlivet etc.

Kosten

Svampen älskar sötsaker, vitt bröd, snabbmat, läsk, bröd, alkohol, så det första du kan prova om du känner igen beskrivningen ovan är såklart att börja ändra på din kost och på så sätt ”svälta ut” svampinfektionen. Precis som i övriga kroppen är det svampen Candida Albicans som har fått näring och vuxit för mycket när det kliar och kommer vita flytningar i underlivet. den lever av allting med jäst i och den gillar fukt och instängda träningskläder och badkläder.

Hur ska jag bli av med den då?

Många är de kvinnor som använt apotekets receptfria medel mot underlivssvamp, inte blivit hjälpta och fått övergå till starkare mediciner för att sedan märka att så fort man slutar med medicinen kommer svampen tillbaka. Om man inte ändrar matvanor och ger kroppen vad den behöver i form av näring, bra kost och svampdödande medel.

Byt ut vitt bröd mot fullkornsbröd utan socker, och helst utan jäst. Skippa pastan och pizzan för färska grönsaker, råris och fullkornspasta. Dra ner på fruktätandet eftersom frukt också innehåller socker, om än fruktsocker, och ersätt med nötter och frön.Men prata helst med en näringsterapeut som kan anpassa dieten till jsut dina behov.Jag fick nämligen äta frukt, men max 3 per dag, och bär får jag äta oändligt av! Men mina förbud är; fläskkött, kaffe, alkohol,allt med socker i, mejeriprodukter (utom lite yoghurt), rökt mat, sädesslagen även majsmjöl,soja- och majsprodukter,margarin och olja som inte är kallpressade, quorn. Det jag får äta lite av är nötkött, vilt och lamm,skaldjur, fisk,samt måttligt med svart och grönt te (men helst inte), en lite portion ris eller potatis per dag.Dock ej potatismjöl! Men grönsaker och bär är helt ok, och qinoua, ägg, fågel, rotfrukter,och nötter.Även kokosmjölk kan ju förgylla matlagandet lite!!

Vilken hjälp kan man få?

Jag vill tipsa om en bra näringsterapeut som behandlar alla obalanser i kroppen.. www.madeleine.marcus.se  samt där jag gjorde mitt test på att jag har candida www.scandlab.se

 Det är inte lätt att plötsligt byta ut sina kostvanor, (NEJ det ska gudarna veta, gud vad deppig jag känner mig!! ) och candida-svampen i kroppen kan paradoxalt nog göra att man känner starkt sug efter just de matvaror man behöver byta ut. Ge inte upp! Byt ut lite i taget så både kroppen och känslorna hänger med!Jag är gräsligt sugen på te och  kaffe och även kött (som jag ju bara får ta småsmåportioner av)och ibland kommer gottsuget!

Nyttiga tillskott

I kombination med en mindre svamp-älskande kost finns tillskott och naturmedel som stärker kroppen att läka och få bort svampen. Probiotika, i form av laktobakterier, stärker de goda tarmbakterierna och hjälper till att skapa balans. Medel som Grapefruktkärnolja eller Pau D´Arco-dropper eller -te är känt för sina svampdödande effekter.Astragulus,Aloe vera, Propolis,  och Neem är andra svampdödande örter!!! Och lägg till vitlök i maten! Det gillar inte heller svampen.Du kan även behöva extra av vitaminer tex i form av Cvitamin, D vitamin,Biotin, och zink som bygger upp immunförsvaret!

Det går att blir bra, men man kan behöva ha tålamod! Det tar lång tid att utveckla en obalans och kan ta tid att komma tillbaka i balans, men om man stöttar kroppen har den en enorm förmåga att läka själv!

Vill du läsa mera;

http://www.scandlab.com/candida

http://www.expressen.se/

Ge inte upp tjejer, sök vård tills ni får den hjälp ni behöver!!!Även om vården inte är i den traditionella medicinen utan den alternativa!Och låt inte sjukvården försöka intala er att det sitter i psyket!!!Vem känner er kropp bäst om inte ni själva!
 
Vill ni kontakta mig finns mailadressen på höger sida om inlägget/Kram
svamp
 
 

 

 

. 

 

Publicerad i Dagboken,Hälsa/Personlig utveckling,Matlagning/Kost | 2 kommentarer


06
oktober

ikeaburkar är så tråkiga…

Skrivet av den 06/10/10 - 9:07

Lite större bilder på Ikeaburkarna jag gjorde om med servettdecoupage;)Bild 004 Bild 006Bild 001

Ha en go onsdag,vad görs idag?? själv ska jag till storstan

Publicerad i Dagboken,Decoupagepyssel | 2 kommentarer


05
oktober

update

Skrivet av den 05/10/10 - 9:36

Gomorron cyberspace:)coffe

Coffee coffee här..har blivit fast i svartdrycksträsket…Inte bra!Men antar att det är slut på det snart. Imorgon bär det iväg till en välrenommérad näringsterapeut som ska hjälpa mig att bli av med candidan. Fick ju provsvar och det var högt positivt. Kanske är detta ett svar på mina kroniska underlivsbesvär!Hoppas!Då går det ju åtminstone att bota… men nu unnar jag mig lite extra..innan går på den där hemska dieten igen. Blev öl till maten i söndags, kinamat på krogen, sen chips igår och min favodipp med grönsaker,och min älskade ölkrov. Och godis i helgen passade jag på att trycka i mig. Och så  kaffet varje dag. Antar att det är mina ”sista” dagar i vadjagvillätavärlden så bara njuta av livets goda någon dag till…

Har mycket värk nu igen. Rehaben av mina muskler går sådär. Vaknar av värk och somnar med värk, så det är inte så kul. Ska prata med sjukgymnasten vilka övningarr jag ska kunna göra utan att få såhär ont.

Nämnde jag att det bli kolla upp sköldkörteln oxå och binjurarna.Och en långregistrering av hjärtat (Ekg)! Har ju spökat min kropp sen förra ivf:en så bäst kolla upp allt är ok om vi någonsin ska kunna göra det därr FET:et (frozenembeyotransfer). Vi har tre små guldägg i frysen på Akademiska och de får inte förgås…Våra odds måste vara optimala för att sätta in ett, tänker inte riskera att jag har en ”sjuk” kropp som inte kan bli gravid pga sköldkörtel eller dylikt.Det säkra före det osäkra. Såååå kul är det inte att nedreglera sig med sprutorna  och uppgradera sig med äggblåsor på konstgjord väg att man jublar över det, utan vill ju ta till  vara på de ägg som finns. Men de ska ju överleva upptiningen  oxå…

Tyvärr tyvärr blir det att vänta ännu mer…trodde ju vi skulle kunna på´t igen efter all jävla väntan pga operationer hit och dit,men  tji fick vi. Candida kan oxå påverka att en gravidtet sker, så jag tänker bli fri från den först. Gud vet hur länge det tar…Har hört alltifrån 3-9 månader… :(

Jajaaa…Livets hårda sskola! Den känner jag till, så bara upp på hästen sen igen och ta nya tag.Jag återkommer väl sen…Kanske kommer det bara ett inlägg att jag fick ett plus-vem vet..

Lite pyssel jag gjort;Ikeaglasburkar ser vanligtvis så tråkiga ut…men de går ju piffa upp med lite decoupage :)Bild 008

Bild 009

KramKram

Publicerad i bebisresan,Dagboken,Decoupagepyssel,Inredning | 2 kommentarer


04
oktober

stordåd

Skrivet av den 04/10/10 - 18:10

Har verkligen hänt stordåd i helgen:) Trädgårdsstädning!!OCH garagerensning och städat ur bilen.

Så HIMLA skönt få sånt där gjort, som städa i trädgården och få ordning i garaget så  man kan komma in med en bil i vinter och ha motorvärmaren på :) Fenomal känsla efteråt. Rent och snyggt. Bara  iväg till tippen då med skiten…;) Min sambo,  J,han har energi han, sen han börja lyfta skrot…Är som levande lyftkran som går på maxbränsle i raketfart, hih 😉 Blir mycket gjort här hemma nu!!!3 timmars nedkapning av buskarna mot vägen, kanske 3timmar i rabatterna med gallring och omplantering, och så 4-5 timmars jobb i garaget (vilket sambon gjorde som tur va, jag hade inte varit klar till jul ens ja), ja en arbetsdag sammanlagt, och Såååå mycket gjort := Har en rabatt kvar och några träd och sånt sen kan vi ta vinterledigt från trädgården!

Ikväll blev det rödbetssoppa! Gott! Inga fläckar  på den vita tröjan heller fick jag!men det blir väldans rött här o var efter mixningen…

Inga bilder tyvärr, för den mobilen jag använder nu hittas inte  av datorn, men jag är ju knappast ett datasnille heller!

ha en go kvällGreat

 

Publicerad i Dagboken | Inga kommentarer