Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register
14
augusti

Dom 5-bästa bebissakerna!

Skrivet av den 14/8/14 - 9:13

Godmorgon eller är det god förmiddag?

Jag tänkte tipsa er om dom 5 bästa sakerna vi har köpt till Nova.

1: Barnvagnen! Nova ÄLSKAR att åka vagn,därför tipsar jag om  Brio go next.

2: Bilbarn stolen från brio,är superbra Nova trivs som fisken i vattet i bilbarnstolen:)

3: Myggnät,det är superbra att ha! Vi har det alltid på är vi är ute:

Vi köpte ett myggnät till brio go,dom på affären sa att det spelade ingen roll!

4: Mugghållare,den använder vi flitit! Om jag och Nova ska gå på promenad  och jag inte har hunnit dricka kaffe,så tar jag bara  med mig kaffemuggen och dricker på vägen:

5: Åkpåse,den har vi inte andvänt än men den kommer andvändas flitigt i vinter! Vi har köpt våran från bugaboo

Bugaboo Åkpåse Flera Färger

Kram på er!

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer


11
augusti

Förlossningsberättelse!

Skrivet av den 11/8/14 - 8:29

Allting började på natten den 31/7  kl 04.00. Jag vaknade utav att jag behövde gå på toaletten och när jag sedan skulle gå tillbaka och lägga mig så smäller det bara till och det rinner massor med vatten (jag är riktigt glad över att det inte hände när jag var ute på stan för då vet jag inte vart jag skulle tagit vägen). Jag blev väldigt förvånad eftersom jag var så inställd på att få gå övertiden (hade BF 3/8) och jag hade inte haft några som helst känningar alls. Jag gick i alla fall tillbaka till sovrummet för att väcka Robin och säga till att vattnet hade gått men att jag inte hade några värkar så att han kunde vara lugn.

När jag ringde till förlossningen så sa dom att jag skulle gå och lägga mig igen och så fick jag en tid kl 09.00 för en kontroll. Att gå och lägga sig igen var ju helt uteslutet då jag var allt för spänd över vad som skulle hända plus att vattnet rann hela tiden så det kändes bara obehagligt. Istället tittade jag på TV, tog en dusch och käkade sedan frukost innan vi tog bilen in till förlossningen.

Kl 09 kommer vi in för en kontroll och dom kopplar på CTG. Nu har jag börjat få lite oregelbundna sammandragningar men inget som gör speciellt ont. Barnmorskan sa åt oss att gå ut och gå en sväng för att se om det kommer igång annars skulle vi få åka hem igen.
Vi hinner nästan inte mer än ner till cafeterian på sjukhuset innan värkarna sätter igång med 5 minuters mellanrum men jag tyckte ändå att Robin skulle äta någon lunch innan vi gick tillbaka upp igen. Jag visste ju att det kunde ta tid innan bebisen kom ut och han var ju tvungen att få i sig lite energi för att orka stötta mig. Men jag har nog aldrig sätt honom äta så fort som han gjorde.
Kl 11.00 blir vi inskrivna och vid 12.00 får jag 2st citodon och sedan får vi komma in i förlossningsrummet där jag får börja andas lustgas. Då har jag så ont att jag inte kommer ihåg hur vi tog oss från kontrollrummet till förlossningsrummet och jag är helt inne i mig själv och min andning. Jag ber om EDA och den får jag kl 14.25 och sedan kl 15.00 är jag öppen 10 cm.
Jag kan säga att efter att jag fick EDAn så blev jag mig själv igen och dom kunde prata med mig och jag kunde slappna av och ta nya krafter.
Fast jag nu är helt öppen så vill bebisen inte sjunka ner tillräkligt mycket så dom ber mig sätta mig på en pilatesboll.
Kl 17 har fortfarande ingenting hänt så dom kopplar in dropp i värkförstärkande syfte. Jag har nu börjat frysa väldigt mycket och ligger och skakar i sängen och det visade sig att jag hade fått feber. Fick alvedon och även något extra dropp som dom kopplade in.
Kl 19.15 börjar jag känna att bebisen är påväg ut så jag får lägga mig i sängen igen. Jag börjar krysta men ingenting händer. Bebisen ligger fel så det gör att det blir svåraren för henne att komma ut och hon fastnar (hon hade ansiktet uppåt istället för neråt som dom ska ha).
Kl 19.40 beslutar dom att använda sugklocka men krystvärkarna är glesa och bebisens hjärtljud börjar gå ner. 7 drag gör dom med sugklockan men den släpper 2 gånger. Samtidigt som dom drar så är det någon barnmorska som lägger sig på min mage och försöker trycka ner henne och det gör väldigt ont.
Nu har bebisen kommit ner mera så då slutar dom att dra med sugklockan och jag måste krysta ut henne själv och det gör jag på 5-7 krystvärkar.
Hon läggs upp på mitt bröst men hon skriker inte så navelsträngen klipps och dom slår på henne. Sedan kommer barnläkaren och tar med henne till ett annat rum och Robin får springa efter. Men det dröjer inte länge tills Robin kommer tillbaka med henne och hon mår bra.
Det var en väldigt jobbig förlossning och det var väldigt nära att det skulle bli kejsarsnitt. Just då fattade jag inte det och jag visste inte att hennes hjärtljud gick ner för jag var så himla inne i att krysta och få ut henne. Så här i efterhand så tycker jag så himla synd om Robin som stod vid sidan om och märkte allt det som jag inte förstod och att dom va så många som 5 st där inne för att hjälpa till förstod jag inte heller.
Jag som var så himla rädd inför förlossningen innan kan säga att det var mycket värre än jag kunde föreställa mig. Men jag är väldigt väldigt glad att allt fick bra tillslut och att Nova mår bra.
Nova vägde 3865 g och var 52,5 cm lång när hon kom ut.

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer


10
augusti

Bakning och en sömntuta

Skrivet av den 10/8/14 - 16:54

Gud vad jag älskar dagarna numera. I morse vaknade vi kl 9 och låg och myste i sängen och Nova sprattlade och tittade massor, så himla mysigt. Annars har vi bara tagit det lugnt här hemma. Robin tog en sväng med Nova i vagnen och då passade jag på att baka lite. Nu ska jag lägga mig och vila en stund hos min sovande prinsessa.

Kram

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer


10
augusti

Ny bloggare på min bebis!

Skrivet av den 10/8/14 - 16:46

Hej jag heter Pauline ”Line” och är 24 år,jag bor med min sambo Robin och våran dotter ,som är född 31/7 2014.

Jag gillar att baka och laga ,så det blir mycket sånt skoj! Men såklart en hel del om prinsessan!

Välkomna!

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer


10
augusti

Hej världen!

Skrivet av den 10/8/14 - 15:39

Välkommen till Min bebis bloggportal. Det här är ditt första inlägg. Redigera eller ta bort det och skriv ett nytt. Börja blogga! Vill du ha hjälp med något i din nya blogg är du välkommen att maila till support@minbebis.com så hjälper vi dig!
Du hittar även vanliga frågor här: http://minbebis.com/blogg/support/

Headerhjälp?

För hjälp med header och bloggdesign kan du kontakta min bebis så kan du få hjälp i mån av tid:

Publicerad i Allmänt | 1 kommentar