Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register
12
december

Idag är tjejerna två veckor gamla=)

Skrivet av den 12/12/18 - 8:06

Vi hade tänk ta en liten promenad , Lisa från hemsjukvården tyckte vi kunde passa på då det är plusgrader. Hade det inte varit för min rygg så hade vi i allfall tagit en liten prommis. Hade ont i nedre delen av ryggen i slutet av graviditeten och tycker det blivit värre sedan dom föddes. Det värker så in i bomben, känns som att den ska gå i bitar.  Har tagit två panodil och en voltaren men jag vill inte proppa i mig en massa tabletter då jag ammar, nu vet jag att jag får och kan men jag är mån om mina små älsklingar. Är det någon som vet en duktig massör som kanske t.om är specialiserad på gravid massage och massage efter förlossning? Jag tar gärna emot tips=) tjejerna sover och Andreas passar på att duscha, har precis själv duschat och klivit ur nattsärken . Jag har bestämt mig för att inte ha dåligt samvete för det utan jag njuter av varje sekund och jag måste säga att jag har fått tre väldigt snälla tjejer som för det mesta sover. Lite gnäll blir det när dom har gjort i byxan annars gnyr dom för att pocka på att det är dax för käk.

Strax efter kl 16.00 ska Titti & Benji mina kollegor  som sänder eftermiddagar på RIX FM ringa mig.IMG_0066Mina små älsklingar

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer


28
november

Idag har vi letat kråkor…..

Skrivet av den 28/11/18 - 8:05

Vi sov alla lite längre idag . Min syster Caroline har varit hos oss sedan i fredags som en avlastning och inatt tog hon hand om all matning och blöjbytning själv så att jag och Andreas fick 8,5 timmes sömn. Åhhhh vad skönt och idag känner vi oss som helt nya människor. Moster Caroline åkte hem när vi skulle käka vid 09.00. Tack moster Caroline  för all hjälp i helgen!  Vår dag började som sagt runt 09.00 och då med flaska till Alicia och Savannah som först fick sitt käk, sedan letade vi kråkor och fick ut  både hårda och lösa s.a.s  , lite koksaltslösning  i varje näsa för att allt ska lösas upp. Det är inte lätt att vara lite och inte kunna rensa snoken själv och ny blöja och sedan var det dax för Stephanie som ammades och det var super mysigt. Vi fick om än lite sent lära oss att rensa näsa på barn som har sond  och det är extra viktigt då det lätt kleggar ihop. TÄNK PÅ DET!!!! Alicia fick en rejäl propp i torsdags när vi kom hem och vi fick åka med ambulans in till SÖS för att hon inte fick luft och DÅÅÅÅÅ  FÖRST berättade dom för oss om just näsan.  Både jag & Andreas hade ett  tufft första dygn. Tur att Andreas tog upp Alicia som nummer ett för matning i torsdags kväll, vågar inte tänka på vad som skulle kunnat hänt annars. Det vi båda har lärt oss är att vi klarar av nöd och panik situation. Jag gav Alicia första hjälpen och fick upp kråkan som fastnat och sedan kom ambulansen. Allt slutade bra!  Men jag flaggar för se upp för kråkorna!!!!!!

Nu är det dax för mat igen=)IMG_2586

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer


21
november

Familjen Lassar är äntligen hemma.

Skrivet av den 21/11/18 - 8:00

I torsdags skrevs vi ut från Neo BB . Åhhhh så skönt att få vara på hemmaplan. Egentligen skulle vi legat kvar i ytterligare två- tre veckor men då våra flickor utvecklats så bra och visat fram fötterna samtidigt som Andreas och jag oxå varit alerta och mottagliga för allt nytt att lära i samband med prematurbarn så fick vi förtroendet att få ett specialprogram. Läkarna berättade att personalen smittats av vår entusiasm. Vilket kvitto=) Vi kommer att ha hjälp tre gånger i veckan av hemsjukvården och på Måndag kommer dom hit. Just nu är det amning,  flaskning  och blöjbyten som gäller. Vi har bestämt oss för att ta det lugnt med allt övrigt och boa in oss tillsammans med flickorna allt annat får helt enkelt vänta. I helgen har syster Caroline varit hemma hos oss då både jag & Andreas ligger efter med sömnen och i morgon kommer min väninna Alexandra hit så att vi kan få lite avlösning. VI ÄR LYCKLIGT LOTTADE som har sådana vänner och familj=) Mamma & pappa har ställt upp med handlingen, det är mycket som ska inhandlas och med tre blir det just lite extra.

Lovade tidigare att jag skulle berätta lite om förlossningen. Här kommer en kortfattad version;

Vi lades in på BB avd 63 i måndagen den 4 jan. Innan inskrivning fick vi en genomgång om vad som väntade oss. På dagen med stort D, vaknade jag och kände mig förhållandevis lugn och cool i allafall fram till strax innan 08.00 då det var dax att rulla er till förlossningen. Väl inne så började jag att skaka i hela kroppen. Jag försökte med allt för att coola ner mig men det bara eskalerade, tillslut blev jag riktigt nervös då jag insåg att narkosläkaren var på ingång och det var dax för  ryggmärgsbedövningen. Var ju livrädd att skakningarna skulle göra så att sprutan hamnade fel……ja man är ju inte i sina sinnes fulla bruk. Allt gick såklart bra och bedövningen tog 5 min att verka och själva förlossnigen gick i ett rasande tempo. Stephanie kom 08:57, Savannah 08:58 och Alicia 08:59. Narkosläkaren återberättade allt som pågick och barnmorskorna kom förbi mig med flickorna en efter en innan dom gick iväg till behandlingsrummet. Allt var över & klart på ca 1,5 timme. Andreas gick iväg med flickorna och jag fick åka till uppvaket. När det värsta illamåendet var över så var det då ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄntligen min tur att få träffa mina älsklingar. Jag rullades ner i säng till BB neo, avd 71 och möttes av Andreas som satt med Stephanie  & Savannah på bröstet. Jag rullades fram till Alicia som grabbade tag i min hand och där och då blev jag mamma.

IMG_2572Savannah Victoria Martina ( efter gudmor) Lassar

IMG_2557Stephanie   Victoria Alexandra ( efter gudmor) Lassar

IMG_2583Alicia Victoria Helene ( efter gudmor) Lassar

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer