För att vara nöjd med ditt liv, måste du vara nöjd med dig själv :)

Add Comment Register
Annons

Tiden – det var ett tag sedan…

…som rubriken lyder, det var otroligt länge sedan sist!! WOW säger jag bara!! Tiden bara flyger iväg och man känner att hela ens liv passerar och man hinner knappt ta ett andetag! Tiden är ju något som inte väntar på någon, den går o går och struntar fullständigt i om du stressar, njuter, vilar, har roligt etc. Ta vara på tiden för den väntar inte på dig. Medan du stressar över räkningar och pengar och jobbet, hinner du inte med dina barns barndom. Ett, tu, tre vips så är de 24 år och flyttar hemifrån och där sitter du med din karriär. Men när döden knackar på dörren är det inte arbetet som kommer gråta efter dig, det är dina barn som kommer göra det, men bara om du gjort dig förtjänt av det.

Nu var det 1,5 år sedan jag bloggade senast, varför? Jo, för att jag faktiskt var upptagen med att leva, utan att skriva om livet, utan bara vara in the moment.

Graviditeten var a walk in the park om man jämför med den första. Nu är bebis 1 år fyllda redan och här är fullt ös här hemma. Min stora börjar i skolan till hösten och bebis ska inskolas samma dag. Sambon blev make 29 februari och snart är mammaledigheten slut för denna gången och pappaledigheten börjar och jag kommer faktiskt sommarjobba :) Ser fram emot det! :)

Detta året har gått så otroligt snabbt att jag knappt kommer ihåg någonting. Gillar dock att skriva såhär, lite som en dagbok på nätet. Nu när jag loggade in och läste mina gamla inlägg kände jag hur roligt det var att läsa hur jag kände just då. Kommer inte ens ihåg att jag frös sådär mkt. Mannen kommer dock ihåg detta väldigt tydligt och kan ej förstå att jag inte alls har minne utav detta (gravidhjärna deluxe här).

Känner att jag vill dela med mig av så mycket som hänt, men just detta inlägget får vara en kort uppdatering då barnen fortfarande är vakna (leker så fint tillsammans i sitt rum medan vi väntar på att maten ska bli klar), så får uppdatera detaljerat nästa gång (när de sover eller ej är hemma, annars kan jag ej fokusera riktigt).

Ha det så härligt nu allihopa, så underbart det är att vara tillbaka!

XOXO

-A

Annons

En bra dag

Jobbet har funkat riktigt smidigt idag (i jämförelse med senaste tidens kaos i mitt huvud). Det som är ännu bättre är att jag upptäckt att jag kan dricka kaffe med lite mjölk i. Brukar annars dricka det svart och starkt, men sedan graviditeten har det smakat metall :( Är kanske inte en stor sak tänker ni, men för mig som annars dricker så mycket kaffe var det ett ”halleluja-moment” för mig!! Åh, kaffe!! Finally back on track!!!

En sak som jag tycker är lite läskigt är att jag vaknat upp vid några tillfällen av våldsamma köldskakningar mitt i natten. Har fryst som jag inte vetat var jag ska vägen!! Googlade såklart detta…det mest vettiga jag sett är att det kan vara en kombination av lågt blodtryck (vilket jag vet att jag har, har alltid haft det), lågt blodsocker (hur kan man kolla upp det?) samt att vakna upp mitt i REM sömnen….hoppas det stämmer för det värsta jag läste var att det är ett tecken på missfall/dödsfött barn :'( Nu håller vi tummar och tår att det är det förstnämnda!!! Får väl ringa BM imorgon eller nått..

När jag badade idag så märkte jag inte hur varmt det blev i vattnet, för jag ville bara ha det varmare, fast jag såg att vattnet ångade redan av värmen, men jag kände bara att det måste bli varmare annars dör jag!!! Hahahhaa så överdrivet…men jag fryser hela tiden!!! Hyyy brrr…

Nu får jag gå och ta på mig en redig pyjamas och mysa ner mig i sängen bredvid min lilla prinsessa!! Natti!!

 

XOXO

-A

Annons

Jobbigt läge

Nytt jobb, nya möjligheter…jo så ska det ju vara. I mitt fall är det min första tjänst inom yrket och det har nu gått 2-3 månader sedan jag började här. I början var jag så lycklig, glad och otroligt tacksam över detta jobb, mitt drömjobb..för att sedan bara gå nerför :(

Det har blivit kaos i mitt huvud pga det nya jobbet, nya rutiner, ny sambo, ny bebis, plugget, husletandet etc etc…Mitt huvud är KAOS som sagt!!!

Hade dock ett givande möte på jobbet, vilket får mig att känna mig mindre pressad!! Förhoppningsvis slipper jag känna kaos pga jobbet mera iaf!!

 

Ibland när man tror att all hope is gone, hope just might surprise you 😉

XOXO

-A

Annons

Tröttheten

Hur trött kan man vara på en skala?? Denna graviditet har jag inte alls mått illa (förutom yrsel orsakad av lågt blodtryck + lågt blodvärde = mkt bättre nu när jag äter järntabletter). Men denna ständiga trötthet som tar tag i mig och drar ner mig med sin stadiga hand….vill bara ligga och vila tills bebis kommer ut (i maj!!!)….

Någon som har tips på hur man gör för att slippa tröttheten? Måste säga att när jag började med järntabletterna, blev jag mycket piggare, men de har inte någon verkan på mig längre, så vad ska jag nu ta mig till? Pust!!

Sambon är trött som bara den han med, dock har han problemet med att inte kunna somna…han har inte sovit riktigt sedan jag blev gravid i princip…Förstår mig inte på sådana problem…hur kan man inte somna? Jag är otroligt lättväckt och har svårt att verkligen somna…men är man helt utmattad somnar man ju…men inte han… :S Jättekonstigt…Kanske får gå till läkaren han?!

Om 4 veckor RUL!! Wiiiee!! Längtar o få se lill-fisen där inne!! Känns ju inte ens som om jag är gravid (förutom tröttheten och ömma bröst då alltså hahaha), ska bli kul o se om det är en liten sjusovare därinne eller en livlig en. 4-åringen sov på moderkakan på RUL, vinkade lite och skakade på huvudet..that’s it!!! Vi fick inte se på en show som de flesta säger att de fått..hahaha o ja, när hen föddes var det en sjusovare…sov hela tiden…rätt skönt, för jag fick vila så mycket jag bara behövde :) Blir ju lite annorlunda denna gång, för jag kommer ha en otroligt pigg och energisk 4,5 åring när bebis kommer!! PUST!!!

Hahaha känns som om jag bara klagar och klagar, men jag är bara trött idag!! Sorry för klagoinlägget…men ibland måste man bara ut med det! :)

 

Höres snart igen hör ni!! Måste verkligen lära mig hur man fixar utseende och sånt till bloggen, fattar ju inget när jag läser beskrivningarna här..

 

XOXO

-A