Vägen till lyckan

Add Comment Register

vecka 6

Tappat bort räkningen på vilken ruvardag jag är på . kan det vara ruvardag 16-17?

I onsdag ringde jag glatt in till Ivf kliniken och meddelade vårat stora starka plus vi fick . Kändes så otroligt bra!! Dom grattade oss och beställde ett tidigt ultraljud v 22 om tre veckor alltså. Sen efter ultraljudet så ska jag skriva in mig hos barnmorskan. Lite surt dock att syskon försök räknas som privat och vi får då så snällt betala för alla läkarbesök Ivf kliniken beordrar oss om . Nu vill ju jag gärna se att allt ser bra ut då jag är mer nojjig och orolig för missfall än förra gången. Då vill man bara se och veta att det lever där inne!

Nu dom senaste dagarna så har man kunnat räkna våran sömn med minuter inte timmar. Stackars Eddie åkte på en rejäl febertopp , yrade , hes ,rosslig , ont i halsen och hostig. Vi har varit in med honom två gånger till hälsocentralen för att kolla upp hans andning och få hjälp.

Lika jobbigt varje gång han får feber då han är benägen till att få hemska feberkramper då febern stiger så fort på honom. Då han var 10-11 mån åkte vi ambulans in till sjukhuset pga att han var medvetslös av feberkramp. Så jäkla hemskt ! Jag trodde han dog i min sambos famn. Fy faan!!

Så doktorn ordinerade alvedon , ipren att varva varje 1,5 timme och försöka få i honom hostmedicin som ska vidga luftrören. Tänk att det ska vara så svårt att få sin lilla skrutt att svälja något! Har nu äntligen fått honom att svälja hostmedicinen då jag har blandat den i vällingen men har han ju bara spottat ut det som en liten fontän .

Febern är under kontroll nu och nu tampas vi bara med slemhostningar och rosslig hals som gör att han inte vill varken äta eller sova liggandes. Han vill sova upprätt och helst uppe på någon av oss. Min sambo är som en kamin då man är nära honom så dom två är ingen bra kombo. Varm pappa och feberbenägen son som behöver kyla.

 

Mina gravid symtom kommer och går hela tiden. Ena dagen molar det lite lätt sen känner jag ingenting. Så det har ju slutat mola som det gjorde in början. Tröttheten har väl gått in nån typ av överlevnads period då jag måste kunna fungera som mamma då Eddie är sjuk, men annars känner jag av den där tyngden i huvudet på dagarna men inte lika starkt som för bara några dagar sen. Illamåendet sitter i och får mig att faktiskt vilja sätta mig ner. Och brösten kan ömma och hugga till lite ibland men det minns jag att jag inte kände av så mycket av förra gången heller.

Var tvungen att gå tillbaka och läsa hur jag kände vecka 5+1 (6 ) förra gången. Och det verkar ju som att min kropp inte skickar ut så starka symtom vid vecka 6 då jag kände samma oro och mindre symtom. Så jag får bara hoppas att allt är bra och att nummer två klarar sig .

Ivf kliniken gav oss enligt deras uträknande att nummer två är beräknad till den 8 jan 2015.

JIppi!!

 

Nu är det matlagning som gäller. Nämnde jag att jag är ständigt hungrig?!

Puss

Ruvardag 13 fet Blastocyst

Dagen innan den stora testdagen.

Nu vet ju jag svaret redan svaret men det är ändå stort och det ger en härlig känsla att vi får kontakta ivf kliniken i Umeå med orden : Vi är gravida!

Jag är så oerhört tacksam att det har gått så här bra hittills. Jag menar mensen kom , ägglossningen skedde och det krockade INTE med någon röd dag eller helgdag. OCH av de tre frysta embryona  så var det iallafall en som klarade sig och stannade hos mig. Vilket mirakel alltså!

Nu är det bara 9 månader av rädsla istället. Visst , att komma till vecka 13 är ju som ett stort utpustande men man är ju inte så säker för det. Men så klart kommer detta gå lika fint som med vår första.

Idag har jag iallafall varit lite social med vänner och Eddie har fått leka en massa med sin kompis Loke. Meeeeeen det var trög startat för oss båda imorse. Jag kom inte ur sängen imorse då Chris klocka ringde, så dom käkade frukost och sen väckte han mig när han skulle till jobbet.

Eddie lekte på ett tag sen ville han sova igen. Vi slocknade i sängen vid 10.20 och sov till 12.45. Vi som skulle till bvc och mäta & väga , ut och gå promenad med barnvagns tjejerna och hinna äta lunch innan allt detta före 13.30. Ogillar skarpt att stressa så det var att vi struntade i allt och njöt av lunchen i lugn och ro sen iväg och lekte med Lina & Loke.

Kom nyss hem från en kvälls promenad med hundarna och känner mig relativt pigg och känner för att tillverka en massa saker. Som dessa pom poms som jag hittade när jag letade runt för lite ideer.

så himla snyggt!

Skärmavbild 2014-05-06 kl. 20.38.12

 

Ruvardag 12 fet blastocyst

Dagarna går ganska fort nu. Hinner liksom inte med riktigt!

Solen var framme och värmde oss , rätt så skönt med tanke på kylan och de gråa vädret som JÄMT härskar här. Hade en massa planerat  med både ärenden och häng med vänner men jag var så himla slö & orklös att jag dissade allt. Det vart en familjedag hemma och en sväng till sandlådan för att leka med TAATTTOOOR.

image

Avslutade kvällen med att käka Chips & Dip och nya avsnittet av Game of thrones. Tummen upp!

Kommer dock aldrig kunna äta chips & dip utan att få tjockis ångest .. fattar inte hur vissa kan äta det ofta . Samma med godis, vill bara ut och springa av tanken på att smälla i mig en massa godis. Men igår var det väldigt gott! :)

Symtomen

Trött,illamående (hela dagen),Pirr i benen , molvärk och ofta torr i munnen.

 

Ruvardag 11

Äntligen hemma!!

Eddie skrek av glädje när han såg flygplanet landa , nästan så att det slog lock för öronen. Skönt att få hem sambon igen efter en party helg i Gbg . Hes , luktar (passiv) rök av kläderna och trött. Men han har haft svin kul på alla spelningar och det gör min karl till en bättre partner;)

Då jag mår för bra känner jag att min nojja stiger upp i taket. Jag känner ju en massa symtom som många inte alls känner så här tidigt så jag ska ju inte tänka för mycket eller känna efter .MEN jag var bara tvungen att testa igen när jag kom hem!

Har testat tidigare med ägglossningsstickor och dom ger utslag även då man är gravid. Själva test strecket blir starkare än kontroll strecket då hcg hormonet träder fram. Jag tog min sista äl test från testlagret och fick ett starkt och fint streck innan kontroll strecket kom fram. Kändes jätte bra! Nu ska jag inte nojja eller stressa mer!

image