Vägen till lyckan

Add Comment Register

v 10 (9+1)

Heja semestern!

Jag känner mig mer och mer utvilad och mer positiv än innan. Det här var en bra idé!

Chris har börjat ett nytt jobb vilket betyder att jag har sambofritt hela kvällen , lite ovant men ganska skönt . Nu kan jag hänga med tjejer och vara allmänt girlie hemma , kolla på en massa romantiska filmer , kolla på hjärndöda bimbo serier och bara lata mig.

Idag har jag fått mina naglar målade av en god vän och snackat en massa strunt och lyssnat på en massa skvaller och njutit av en lång promenad. Precis så jag ville ha det idag.

Så här står det om vecka 10.

Kanske märker du att du blir upprörd och irriterad på saker som du inte skulle bry dig om i vanliga fall. Det beror på graviditetshormonerna, och humöret kan försämras ytterligare på grund av naturlig oro över graviditet och stundande moderskap.

Moderkakan börjar producera progesteron. Processen är klar i slutet av vecka 14 och då är moderkakan klar för att överta gulkroppens funktion. Barnet är åtta veckor gammalt och 31-42mm långt från huvud till stjärt. Ditt barn är nu inte ett embryo längre utan ett foster. Huvudet ser fortfarande för stort ut för kroppen, ögon och näsa ör tydligt urskiljbara. Tjugo pyttesmå tandanlag bildas nu i tandköttet. Barnets vrister och handleder har bildats och det går att skönja fingrar och tår. De flesta lederna har bildats, nervsystemet fungerar och många inre organ fungerar. Lungorna fortsätter att utvecklas, och i bukhålan växer inälvor och mage till sig. Njurarna förflyttar sig till sin rätta plats i övre delen av bukhålan. Hjärtat är i princip helt färdigbildat.

Ja , det där med dåligt humör och känslig kan nog både jag och Chris hålla med om. Tråkigt men sant , kort stubin och irriterad för ingenting. Tror det börjar med det vanliga ”vad ska jag ha på mig idag” och blir vansinnig då inget passar eller sitter snyggt. Sen går det över i nån slags känslig stadie då jag saknar familj och vänner mycket och vill bara gråta. Som idag när jag kollade på youtube , hittade ett klipp på San antonio Riverwalk  , många minnen kom fram och jag bara stor tjöt. Jag saknar ju mitt gamla hem väldigt mycket och älskar ju Texas väldigt mycket. Men inte så att jag i vanliga fall skulle gråta över en dåligt filmad videosnutt.

Jag kan faktiskt tycka att allt detta är väldigt spännande , hur saker och ting förändras och hur sinnet förändras och anpassar sig. Skulle även vilja att männen fick vara gravid ett tag. Jag har ju sån tur med min karl , kan inte vara mer stolt och tacksam för allt han gör. Han glittrar i ögonen när man pratar om vårat framtida barn , det är en unik känsla en stor lycka och väldigt mycket kärlek bakom hans blick. Äntligen får jag min familj.

Med krokig rygg och suddiga ögon ska jag tacka för mig.

Trevlig kväll & God natt!


2 reaktioner på ”v 10 (9+1)

  1. What’s up to every one, because I am in fact keen of reading
    this web site’s post to be updated daily. It consists of pleasant material.
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


× två = 18