Vägen till lyckan

Add Comment Register

vecka 33

Hej!

Dagarna rullar  bara på och mer trötter och myssugen blir jag. Skulle mer än gärna bara ligga inbäddad i vårat stora täcke hemma i soffan med en varm kopp choklad och virka. Inte alls sugen på att jobba eller gå ut i kylan. -22 grader visade termometern imorse!

Stackars hundarna vill bara ut och kissa & bajsa på rekordtid sen in igen. Ganska skönt för mig som vaggar mig fram i snigel fart:)

Jag vill ju röra på mig och vara aktiv men sista veckan här känns kroppen väldigt tung och jag får mer värk i kroppen.. i stort sett över allt. Kanske är en cry baby men jag är helt slut av en promenad. Knodden där inne har lagt sig med huvudet neråt och det kan man känna ganska stor skillnad på än tidigare. Mer tryck neråt och ilningar/strålningar ner mot bäckenet. Inte alls skönt!

I måndags klämde och kände barnmorskan på mig och hittade huvudet neråt. Det förklarade ganska snabbt min nya värk i bäckenet och alla strålningar som jag har känt. Han kan ju fortfarande sno sig runt flera varv och ligga åt andra håll men det kändes även skönt att veta att låg åtminstone rätt nu.

Har oroat mig tidigare för sätessittning , vill absolut inte att det ska vara några krångel med att bebis ligger åt fel håll eller att man måste gå igenom kejsarsnitt. Nu kändes den oron inte lika påträngande.

 

Nu är det dock till nästa moment som jag funderar ganska mycket på.. eller ja , blir lite stressad av.

 

När ska man sluta jobba. 

Vissa slutar jobba  en och halv månad innan Bf och vissa slutar samma vecka även bara någon dag innan.

Min plan var att sluta jobba kanske veckan innan eller två veckor innan vårat Bf datum men nu får jag många höjda ögonbryn som  tex: OJ mår du så bra du? Va modigt. eller Wow vad starkt av dig.

Jag vet inte hur jag ska tycka angående mammaledighet snart.. det är ju individuellt men jag försöker ju hellre jobba så länge det går än att ta mamma penning som jag då mister istället för att kunna vara hemma med mitt barn sedan. Va ska man göra i 2 månader liksom ? Självklart , har man ett tungt jobb och kroppen är paj så har man inte så mycket val.

Jag är ju sjukskriven fram till den 18 dec på 25% och det funkar jätte bra för mig . Börjar dock bli orolig hur kroppen kommer må ju närmare tiden vi kommer. Har rätt så ont att gå alltså (redan nu)! Så planen min är ju att försöka jobba fram till den 13 januari i allafall.

Min hunger känsla har ökat väldigt kraftigt. Blev ni mer eller snabbare hungriga mellan vecka 32-40?

Min mage skulle kunna slå ihjäl någon om jag inte får mat inom varje 3e timme. Feeeed me!

 

Ha fin dag<3

 

vecka 33 (32+1)

 

 

 

 

2 reaktioner på ”vecka 33

  1. Hej jag är i vecka 35 på lördag genom ivf hittade din blogg av en slump, läser inte så många ivf bloggar men din är skit bra och jag önskar dig all lycka till. Jag tänker så här så länge min kropp klarar jobba ska jag jobba och spara mina pengar varför gå hemma själv när man kan vara bland människor, sista tiden. Kroppen säger stop när den inte orkar mera sen kan folk rynka panna. Det gör dom ändå så det spelar ingen roll, man kan aldrig göra alla nöjda och bebisen är den viktigaste kram på dig

  2. Hej!
    Vi gick in i v. 34 igår. Jag kan säga att jag har varit ständigt hungrig sedan förra veckan. Äter jämt och typ allt. Så känner igen mig =)
    Jag tycker du ska jobba så länge du klarar av det och orkar, keep up the good work!

    Mvh
    Emma
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


ett × 5 =