Vägen till lyckan

Add Comment Register

vecka 39 ( 38+1)

Nu går det undan!

Jag kan knappt sitta och skriva då det blir större tryck neråt ..om det inte hade varit för dessa jobbiga strålningar/ilningar  i ljumskarna och ned till blygdbenet hade jag inte klagat. Hade ju besvär med fogarna ett tag och var tvungen att ta myrsteg för att det gjorde så ont i bäckenet- det försvann och jag kände inte av något på en hel månad. Nu är det tillbaka! ?(letar ivrigt tecken på att det är nära en förlossning)

Sover som en grinig 3 åring med en jätte kroppskudde mellan mina ben som stöd.. fan va jobbigt det kan bli med en stor mage! Trots att min mage har blivit stor så har jag inte ökat så mycket i vikt så att jag behövde köpa en massa mammakläder ,känns bra nu när jag tänker efter. Ja visst har man gått upp en massa kilo men det måste man oxå.

Jag är 175 cm och har legat på 57-58 kg i några år , så när vi började denna ivf behandling startade jag på 58kg . Med lite vätska och viktökning tack vare behandlingen gick jag upp några kilo och vid inskrivningen hos Bm var min startvikt 64kg i vecka 8. Som man numera utgår ifrån ..

Men jag räknar ju från min vikt dvs 58kg . Nu är jag uppe i 80kg!  Känner mig som ett berg.

Ett tips :

Kolla inte igenom gamla foton på dig själv !

 

Jag känner mig ändå vacker och bekväm med min graviditet , jag  försöker alltid tänka att det kunde ju ha varit värre. Det roliga kommer ju efter förlossningen , barnet & sen kroppen som ska dra ihop sig. Träning kommer sen.Har dock lite tankar kring förlossningen, jag vill ju föda uppe i Sollefteå istället för Östersund (10 mil enkel väg härifrån) Vi tänkte åka upp till svärföräldrarna kring lördagen den 26e jan (om allt går som det ska) och sen invänta förlossningen i lugn och ro. Hundarna blir omhändertagna av svärföräldrarna och jag kan slappna av. Men tänk om man går över tiden? Vem vill gå och trampa och våldsgästa dem i 2 veckor!

Har läst lite om igångsättning osv kring ivf graviditeter , som i Stockholms län  så låter man inte kvinnan gå över mer än en vecka – kanske Sollefteå oxå har sådan policy? Av lite olika anledningar känner jag mig mer trygg av att föda i Sollefteå än att föda i Östersund, men jag menar skulle förlossningen sätta igång innan vi hinner åka norrut så blir det ju Östersund. Men om jag fick välja så blir det Sollefteå!

Nu är ju saken bara den , när ska man isåfall åka upp till Sollefteå? Jag är beräknad den 28e jan (oftast går förstföderskor över tiden) och då tänker jag : ska vi åka runt den 26e jan eller ska man åka nån dag efter den 28e jan? Jag tror jag slår en signal till förlossningen och hör med dem. Kanske dem väljer hellre att sätta igång mig än att låta mig gå i två veckor över tiden..

Det är hur som helst en spännande tid detta. Bebben kan ju verkligen komma när som helst!

Jag har utnyttjat min fritid så mycket det bara går , man får ju passa på att leva lite och inte bara gå och vänta. Jag har njutit av härliga fjäll promenader  , pimplat , åkt skoter och rört mig en massa. Kolla bara dessa underbara bilder ifrån nu i dagarna. Livet är bra underbart!

 

 

 

 

 

Ha en fin kväll och håll tummarna att bebben kommer i rätt tid och inte för tidigt! Så jag får som jag vill.

 

 

4 reaktioner på ”vecka 39 ( 38+1)

  1. Hej Kajsa. Tack för ditt svar.. fan då. Jag som hade hoppats på att dem kunde tänka annorlunda.. men då är det ju ganska knepigt att i v33-34 nångång blir ombedd att göra ett tul tillväxtultraljud bara för att det är en ivf graviditet.. det gör man ju inte på ”normala” graviditeter om det inte skulle vara några andra konstigheter. Jag ska ändå ringa till bb och kolla hur dem gör. Vi får se, bebben kommmer förr eller senare men jobbigt om man måste gå en längre tid och bara vänta..

  2. Hej hopp, har sträckläst din blogg nu under mina Nattpass, ju för att du kommer från samma län och besöker samma sjukhus (Östersund) samt att du genomgått ivf i Umeå. Så det har varit riktigt spännande att läsa och man får annan känsla då du ändå inte är så långt bort,
    Med detta skulle jag även vilja säga att om du som administratör över bloggen ser min mailadress så skulle jag vilja be dig att hålla den för dig själv då det är mitt gamla efternamn och jag har många släktingar kring din ort som jag inte vill ska veta om våran resa ännu. :)

    Jag bor utanför Östersund och jag och min man ska nu genomgå ivf uppe i Umeå, första träffen till veckan. Så jag undrar om du skulle vilja berätta lite om vad som vi bör förvänta oss på första träffen. Jag har ju fått för mig att det är på den här träffen det läggs upp en planering och vi får information om behandling och hur man tar hormonerna samt att recept skrivs ut och vi kan påbörja behandling redan på nästkommande menscykeln. Är det så det är eller är vi ute och cyklar?

    Kram Natta

  3. Det där stämmer dock inte nå mer i Stockholms län.. Sen 2010 räknas även Ivf-graviditeter som ”normala” och man blir således inte igångsatt när man gått en vecka över tiden, utan allt sker precis som vid alla andra normala graviditeter.. [jag hade långa diskussioner med mvc om detta nya beslut då jag var LIVRÄDD över att behöva gå för lång tid när jag var preggo..]. Snart är er bebbe här! Heja heja! :]
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


− 1 = fem